Τρίκαλα: Φτερούγισμα στην… ελευθερία για έναν Μπούφο Reviewed by Momizat on . Ημέρα ελευθερίας και επιστροφής στο φυσικό περιβάλλον, η σημερινή, για έναν Μπούφο που φιλοξενούνταν, λόγω τραυματισμού, επί έναν και πλέον μήνα στον Ζωολογικό Ημέρα ελευθερίας και επιστροφής στο φυσικό περιβάλλον, η σημερινή, για έναν Μπούφο που φιλοξενούνταν, λόγω τραυματισμού, επί έναν και πλέον μήνα στον Ζωολογικό Rating: 0

Τρίκαλα: Φτερούγισμα στην… ελευθερία για έναν Μπούφο

Τρίκαλα: Φτερούγισμα στην… ελευθερία για έναν Μπούφο

Ημέρα ελευθερίας και επιστροφής στο φυσικό περιβάλλον, η σημερινή, για έναν Μπούφο που φιλοξενούνταν, λόγω τραυματισμού, επί έναν και πλέον μήνα στον Ζωολογικό Κήπο Τρικάλων, στον λόφο του Προφήτη Ηλία.

Μπούφος απελευθέρωση Μετέωρα

Η απελευθέρωση του πτηνού (Bubo bubo) έγινε σήμερα στο πρωί στην περιοχή των Μετεώρων, με την φροντίδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πουλιών. Στον δρόμο προς την… ελευθερία οδήγησε τον Μπούφο ο συνεργάτης της Ορνιθολογικής Εταιρείας Δημήτρης Βαβύλης, ο οποίος ανέλαβε να τον παραλάβει από τον Ζωολογικό Κήπο Τρικάλων και να τον μεταφέρει στα Μετέωρα, όπου και τον απελευθέρωσε. Ο Μπούφος είναι το μεγαλύτερο νυκτόβιο αρπακτικό της χώρας μας, με άνοιγμα φτερούγων 1,7 μέτρων και κάτοικος των βράχων και των βουνών της περιοχής μας. Το συγκεκριμένο πουλί είχε βρει τραυματισμένο πολίτης και το παρέδωσε στον Ζωολογικό Κήπο Τρικάλων, όπου και παρέμεινε έως την ανάρρωσή του. Η σημερινή απελευθέρωση, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Βαβύλης, εντάχτηκε σε εκπαιδευτική εκδρομή του 4ου Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας που διοργάνωσε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος Life+ «Η επιστροφή του Ασπροπάρη». Να προστεθεί ότι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών είναι αφιερωμένη στην παράνομη θανάτωση, παγίδευση και εμπόριο αγρίων πτηνών, μήνυμα το οποίο έδωσε σήμερα το 4ο Δημοτικό Καλαμπάκας, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Δήμος Τρικκαίων.

Μπούφος απελευθέρωση ΜετέωραΜπούφος απελευθέρωση Μετέωρα

Aλέξανδρος Ζαούτσος

ert.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή