Τρίκαλα: Χιονίζει σε όλο το Νομό, ελεγχόμενη η κατάσταση – Με αλυσίδες σε ημιορεινά και ορεινά Reviewed by Momizat on . Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Δήμοι του Νομού Τρικάλων, λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώνονται στα ορεινά απ Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Δήμοι του Νομού Τρικάλων, λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώνονται στα ορεινά απ Rating: 0

Τρίκαλα: Χιονίζει σε όλο το Νομό, ελεγχόμενη η κατάσταση – Με αλυσίδες σε ημιορεινά και ορεινά

Τρίκαλα: Χιονίζει σε όλο το Νομό, ελεγχόμενη η κατάσταση – Με αλυσίδες σε ημιορεινά και ορεινά

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Δήμοι του Νομού Τρικάλων, λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώνονται στα ορεινά από χθες βράδυ αλλά και στα πεδινά τμήματα από νωρίς σήμερα τα ξημερώματα.

Ελεγχόμενη, προς ώρας, χαρακτηρίζεται η κατάσταση όπως δήλωσαν στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ τόσο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Τρικκαίων και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Παζαΐτης, όσο και ο αντιδήμαρχος Περιφέρειας του Δήμου Μετεώρων Δημήτρης Βουρλίτσης. Στα νοτιοδυτικά του Δήμου Τρικκαίων και δη στην περιοχή του Κόζιακα τα φαινόμενα είναι πιο έντονα, σε αντίθεση με τις ανατολικές περιοχές (Λιόπρασο, Ρίζωμα, Ράξα, Πλάτανος κ.λπ.) όπου είναι πιο ήπια. Ωστόσο, το χαμηλό βαρομετρικό “Σοφία” είναι σε πλήρη εξέλιξη και στον Νομό Τρικάλων, έχοντας ντύσει στα λευκά τα ορεινά της Πύλης και της Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου, με το ύψος του χιονιού να ξεπερνά, σε κάποιες περιπτώσεις, στα χωριά της Πύλης-Μεσοχώρας τα 50 εκατοστά και τα 30 στα ορεινά της Καλαμπάκας, ενώ μέχρι νωρίς το μεσημέρι δεν είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα ούτε στον Δήμο Φαρκαδόνας. Συνολικά πάνω από 40 μηχανήματα, της Περιφερειακής Ενότητας και μισθωμένα επιχειρούν σε ολόκληρη την διοικητική περιφέρεια με σχετική εντολή του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη και οι δρόμοι στο πεδινό τμήμα του Νομού παραμένουν ανοιχτοί. Αντίθετα, στις ορεινές περιοχές η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη και συγκεκριμένα στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων, από το 28ο χιλιόμετρο στη θέση Μουργκάνι Καλαμπάκας έως το 65ο χιλιόμετρο στην περιοχή Μαλακασίου, στην επαρχιακή οδό Τρικάλων – Άρτας, μετά την Πύλη, από το 25ο χιλιόμετρο (θέση Αναβρυσούλα) έως και το 75ο χιλιόμετρο (γέφυρα Αλεξίου), στην επαρχιακή οδό Πύλης – Μεσοχώρας από το 4ο χιλιόμετρο (θέση Πηγή των Θεών) έως το 55ο χιλιόμετρο στη Μεσοχώρα, όπως και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ασπροποτάμου και των Χασίων, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνση Τρικάλων. Η τελευταία, δε συνιστά προσοχή στην μετακίνηση των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο, λόγω και του παγετού που θα επικρατήσει τα επόμενα τουλάχιστον δύο 24ωρα, ενώ διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία αποκαταστάθηκε, σημειώθηκε σε Τοπικές του Δήμου Πύλης αλλά και του Δήμου Τρικκαίων που ηλεκτροδοτούνται από τη μονάδα της περιοχής Λόγγου.

ert.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή