"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.2 C
Trikala

Τρίκαλα – 2 χρόνια, 40 αναπηρικά αμαξίδια, δεκάδες τόνοι καπάκια, αμέτρητα χαμόγελα κι ελπίδα…

lafarm

Σχετικά άρθρα

2 χρόνια, 40 αναπηρικά αμαξίδια (6 ηλεκτροκίνητα), 3 ορθοστάτες, 2 γερανοί, δεκάδες τόνοι καπάκια, ανθρωπιά και συμπαράσταση, αμέτρητα χαμόγελα κι ελπίδα… Μέσα σε μία πρόταση συνοψίζονται όλα όσα συνέβησαν όλο το προηγούμενο διάστημα με αφορμή το κάλεσμα της ΑΡΩΓΗΣ, του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, που μπορεί να έχει έδρα τα Τρίκαλα, όμως κατάφερε να ενώσει ανθρώπους από όλη την Ελλάδα σε μία κοινή προσπάθεια. Σχολεία και ΚΑΠΗ, πολιτιστικοί κι αθλητικοί σύλλογοι, γειτονιές και σωματεία, ακόμη κι επιχειρήσεις επιδίδονται με μανία στη συγκέντρωση καπακιών σε ένα πρωτοφανές ανθρωπιστικό κίνημα που σάρωσε τη χώρα από άκρη σε άκρη με πρωτοβουλία των πολιτών, που οργανώθηκαν σιωπηλά για να δώσουν ηχηρή συμπαράσταση στους συμπολίτες με κινητικά προβλήματα.

 

Της Βιβής ΜαργαρίτηΗ Κωνσταντίνα, ο Βασίλης, , η Ειρήνη, η Πολυτίμη, ο Εφραίμ… και πολλοί άλλοι, παιδιά και νέοι άνθρωποι, υπήρξαν το κίνητρο για να οργανωθεί ένα «κίνημα» από τα Τρίκαλα που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει, και να προσφέρει χαμόγελα κι ελπίδα σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Ένα κάλεσμα μέσω του διαδικτύου ήταν αρκετό και οι ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «πήραν φωτιά». Ένας ολόκληρος μηχανισμός με επίκεντρο την αγάπη προς το συνάνθρωπο κινητοποιήθηκε έχοντας ένα και μοναδικό στόχο: τη συγκέντρωση καπακιών και μπουκαλιών τα οποία «εξαργυρώνονται» σε αναπηρικά αμαξίδια, αλλά και νάρθηκες κι ορθοστάτες κι άλλο εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για να διευκολύνει τη ζωή ανθρώπων με αναπηρία…

«Δύο χρόνια μετά ο Σύλλογος συνεχίζει να μαζεύει καπάκια και μπουκάλια με σκοπό να φτιάξουμε μια πόλη προσβάσιμη και να χαρίσουμε χαμόγελα σε μικρά και μεγάλα παιδιά» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καϊμά.

Επικοινωνία

Τηλ για πληροφορίες 6986661904 κ. Σπύρος και 6983643301 κ.  Δημήτρης και στο σταθερό  τηλ 2431022605

Διεύθυνση: Στρατηγού Σαράφη 44, Τρίκαλα.

Email: Meil.arogi.amea@gmail.com

Από όλη την Ελλάδα

Η συλλογή των μικρών πλαστικών πωμάτων από τα εμφιαλωμένα νερά, αλλά κι αναψυκτικά, απορρυπαντικά, κ.α. τείνει να γίνει μανία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι δείχνουν την ευαισθησία τους και την προθυμία τους να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο τρόπος είναι πρωτότυπος και η ανταπόκριση τεράστια. Στόχος όλων να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα καπάκια και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί, συγκεντρώνουν μπουκάλια και καπάκια και τα στέλνουν στην Αρωγή στα Τρίκαλα. Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο σε ό,τι αφορά τη συλλογή καπακιών και μπουκαλιών και η προσφορά του έχει ξεφύγει πλέον, από τα γεωγραφικά όρια της έδρας του. «Προσφέρουμε βοήθεια όπου χρειάζεται» μας αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καϊμά. Η ίδια, άνθρωπος με αναπηρία, δίνει δύναμη με τη δύναμη της ψυχής της κι έχει καταφέρει με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου να προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο.

Αιτήματα για βοήθεια έρχονται κι εκτός Τρικάλων . Η Αρωγή συνεργάζεται με συλλόγους κι ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, αξιολογεί τα αιτήματα, δρομολογεί τη διαδικασία και προσφέρει ό,τι περισσότερο μπορεί.

«Όποιος χρειάζεται βοήθεια και μπορούμε να βοηθήσουμε με τη βοήθεια του κόσμου που μας προσφέρει τα καπάκια και τα πλαστικά μπουκάλια, με χαρά θα το κάνουμε. Μπορούν να απευθύνονται σε μας» λέει η κ. Καϊμά η οποία τονίζει ότι η βοήθεια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι σημαντική.

Εγκαίνια

Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΑΡΩΓΗΣ που πλέον στεγάζεται σε έναν προσβάσιμο χώρο επί της οδού Στρ. Σαράφη 44.

Το Δ.Σ. της ΑΡΩΓΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΡΩΓΗ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ελενη Καϊμά

Αντιπρόεδρος: Βύρων Λιατήφης

Αντιπρόεδρος β:  Ευαγγελία Βλάχου

Γενικός Γραμματέας.: Δημήτρης Καϊμάς

Β’  Γενικός Γραμματέας: Βύρων Λιατήφης

Ταμίας: Βασίλης Μαχαιράς

Οργανωτικός  Γραμματέας:  Δημήτρης Καϊμάς,  Γάτστιου Μαρία , Φωτεινή Παλάβρα

Επίτιμος πρόεδρος: Θεοφάνης Καρατζούνης

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης