Τρίκαλα: 287 οικογένειες ζητούν στήριξη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Reviewed by Momizat on . Διαρκώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των Τρικαλινών οικογενειών που απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, προκειμένου να καλύψουν τις καθημερινές βασ Διαρκώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των Τρικαλινών οικογενειών που απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, προκειμένου να καλύψουν τις καθημερινές βασ Rating: 0

Τρίκαλα: 287 οικογένειες ζητούν στήριξη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Κοινωνικό-Παντοπωλείο-καλή

Διαρκώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των Τρικαλινών οικογενειών που απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, προκειμένου να καλύψουν τις καθημερινές βασικές τους ανάγκες.

Επιβεβαίωση αυτού είναι οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για να ενταχθούν στη λίστα παροχών της Δομής για το νέο 5μηνο, φτάνοντας στις 287, αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με όλες τις προηγούμενες περιόδους υποβολής των αιτήσεων. “Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος αριθμός δεν αφορά μεμονωμένα άτομα αλλά δικαιούχους οικογενειών, οι Τρικαλινοί που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι πολλαπλάσιος”, επισήμανε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ η ψυχολόγος και υπεύθυνη του Γραφείου Διαμεσολάβησης των Κοινωνικών Δομών Λώρα Κουβάτα. “Δυστυχώς -συμπληρώνει- η φτώχεια απλώνεται όλο και περισσότερο, με τη συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων να είναι οικογενειάρχες, αλλά και αρκετά νέα ζευγάρια…”, με βάση τα καταγεγραμμένα στοιχεία από το Φθινόπωρο του 2014 που το Κοινωνικό Παντοπωλείο εντάχθηκε στην ευθύνη της ανώνυμης μη κυβερνητικής επιχείρησης (αμκε) “Συνειρμός” υλοποιώντας το πρόγραμμα “Συνεισφέρω”. Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα εξεταστούν με βάση οικονομικά, περιουσιακά αλλά και κοινωνικά κριτήρια, με τον τελικό αριθμό των ωφελούμενων να είναι 150. Ωστόσο, επισημαίνει η κα Κουβάτα, “το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζει έναν επιπλέον μικρό αριθμό οικογενειών που διαπιστωμένα έχουν πρόβλημα διαβίωσης…”, χωρίς όμως να είναι εφικτό να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι υποβάλλουν αιτήσεις, δεδομένου ότι δεν επαρκούν τα αποθέματα τροφίμων και άλλων ειδών που προσφέρονται από πολίτες και -κυρίως- επιχειρήσεις.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή