"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Τρίκαλα: Aντιδράσεις από την νεολαία Σύριζα για τον Προκόπη Παυλόπουλο

lafarm

Σχετικά άρθρα

tsipras2

«Η επιλογή για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας ενός προσώπου που προέρχεται από το νεοφιλελεύθερο χώρο, ενός προσώπου που ήταν μόνιμος επιβάτης του μνημονιακού οχήματος τα προηγούμενα χρόνια δεν τιμάει σε καμία περίπτωση την Αριστερά και τις αξίες της.

Πόσο δε μάλλον, όταν αυτό το πρόσωπο επιλέγεται, χωρίς να έχει γίνει η απαραίτητη συζήτηση στα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επιβάλλεται σε μία Αριστερή κυβέρνηση να λαμβάνουν ενεργό ρόλο στη λήψη τόσο σημαντικών αποφάσεων, όπως είναι το πρόσωπο που θα αποτελέσει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η σημασία αυτής της επιλογής έγκειται τόσο στο συμβολικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει, όσο και στη σηματοδότηση μιας νέας πορείας με πυξίδα τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη και που καμία σχέση δεν έχουν με το παλιό που αφήνουμε πίσω. Η λαϊκή εντολή ήταν ξεκάθαρη: αφήνουμε πίσω τις καταστροφικές λογικές του παρελθόντος μαζί με αυτούς που συντέλεσαν σε αυτές και χτίζουμε το μέλλον σε νέες βάσεις, δε γυρίζουμε απλώς σελίδα αλλά αλλάζουμε βιβλίο για μια κοινωνία που θα βάζει πάνω απ’ όλους τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Δεν είναι δυνατόν, χάριν μιας επικοινωνιακής προσπάθειας για δημιουργία πρόσκαιρων εσωκομματικών προβλημάτων στην ούτως ή άλλως παραλυμένη και εξασθενημένη Ν.Δ., να σπαταλάει η Αριστερά την ιστορική ευκαιρία να εκλέξει για πρώτη φορά Πρόεδρο Δημοκρατίας που να προέρχεται από τους κόλπους της , κάτι που θα έδινε το στίγμα μιας εφ όλης της ύλης δομικής αλλαγής και ανατροπής. Η λαχτάρα για αναζήτηση συναίνεσης και παρουσίασης προφίλ εθνικής ενότητας, τη στιγμή που ακόμη και το αποτέλεσμα των εκλογών αποτύπωσε ξεκάθαρα την
αδιαμφισβήτητη ύπαρξη μιας έντονης ταξικής διαίρεσης της κοινωνίας, δεν αποτελεί καλό σύμβουλο για μελλοντικές επιλογές ρήξης και σύγκρουσης, που είναι αναγκαίες διότι χωρίς αυτές η νέα προοδευτική κυβέρνηση θα κινδυνεύει να διολισθήσει σε πρακτικές διαχείρισης, ενώ παράλληλα περνάει προς το εξωτερικό ένα μήνυμα διάθεσης για συμβιβασμούς που απέρριψε με αποφασιστικότητα και σθένος το εκλογικό σώμα όταν διέλυσε εκλογικά τη Νέα Δημοκρατία. Η μεγάλη αλλαγή που ποθεί ο λαός μας δεν βρίσκει δικαίωση στην επιλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στελέχους από το πολιτικό προσωπικό που για χρόνια βρίσκεται στο προσκήνιο και κυβέρνησε την χώρα.

Αυτή η πορεία δε μπορεί παρά να σηματοδοτείται από την υπέρβαση του πολιτικού συστήματος, την πλήρη εμπιστοσύνη και ενεργοποίηση του λαού μας και μια νέα σχέση απαλλαγμένη από τη σκουριά του παλαιοκομματισμού και των μεταπολιτευτικών παθογενειών. Αυτή η σχέση και οι πρακτικές επιλογές που τη συνοδεύουν οφείλει να δίνει ώθηση στην ελπίδα και στην αυτοπεποίθηση του λαού μας, στην οριστική αλλαγή σελίδας για τον τόπο.

Το μήνυμα της κάλπης ήταν αντιμνημονιακό, μήνυμα αποδοκιμασίας του υπαρκτού πολιτικού συστήματος και έξωσης του πολιτικού προσωπικού που στήριξε τα μνημόνια και οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία.
Το λαϊκό αίτημα για ΑΛΛΑΓΗ σημαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν σχετίζεται με τα μνημόνια και την προγενέστερη πορεία προς την χρεοκοπία, Πρόεδρος ευρείας κοινωνικής αποδοχής, Πρόεδρος που δεν θα υπογράφει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Πρόεδρος που θα δείχνει ότι αυτή η χώρα αλλάζει σελίδα και ανακτά την αξιοπρέπειά της!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης