“Τραγουδάς το χιόνι”: Εξαίρετη δημιουργία από τρικαλινούς συντελεστές Reviewed by Momizat on . Τον Σωτήρη Μπαλλά και τον Χυροσοβαλάντη Σωτηρίου, τους γνωρίουμε πολύ καλά εδώ, στα μουσικά Τρίκαλα. Εξαίρετος και σεμνός ερμηνευτής ο πρώτος, με μεγάλη γκάμα ε Τον Σωτήρη Μπαλλά και τον Χυροσοβαλάντη Σωτηρίου, τους γνωρίουμε πολύ καλά εδώ, στα μουσικά Τρίκαλα. Εξαίρετος και σεμνός ερμηνευτής ο πρώτος, με μεγάλη γκάμα ε Rating: 0

“Τραγουδάς το χιόνι”: Εξαίρετη δημιουργία από τρικαλινούς συντελεστές

“Τραγουδάς το χιόνι”: Εξαίρετη δημιουργία από τρικαλινούς συντελεστές
Τον Σωτήρη Μπαλλά και τον Χυροσοβαλάντη Σωτηρίου, τους γνωρίουμε πολύ καλά εδώ, στα μουσικά Τρίκαλα. Εξαίρετος και σεμνός ερμηνευτής ο πρώτος, με μεγάλη γκάμα ερμηνειών, με σοβαρή άποψη για τη μουσική και τη σχέση της με την κοινωνία, με φανατικό κοινό. Σημαντικός δημιουργός ο δεύτερος, με συνθέσεις ήδη στο ενεργητικό του.
Συνεργάστηκαν αμφότεροι σε ένα πολύ διαφορετικό και μάλλον ξεχασμένο είδος: το κοινωνικό ζεϊμπέκικο. Πρόκειται, μάλιστα, για στίχους που, όπως παλιά, προέρχονται από ποίητη. Αγνωστο στο ευρύ κοινό, τον αγρινιώτη Θανάση Κυριαζή.

Η σύνθεση τιτλοφορείται «Τραγουδάς το χιόνι», σε μουσική του Χρυσοβαλάντη Σωτηρίου και στίχους του Αθανάσιου Κυριαζή, από την ποιητική συλλογή «Όνειρα και παραμύθια» (αρ. ποιήματος 67, Θεσσαλονίκη 1947). Ο Αθανάσιος Κυριαζής γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1887 και πέθανε στη Θεσσαλονίκη το 1950. Οι στίχοι είναι εξαιρετικοί, σαν να είναι τωρινοί.
mpallas2Ο Σωτήρης Μπαλλάς γεννήθηκε στα Τρίκαλα, ενώ από το 1994 ζει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στις μουσικές σκηνές της πόλης, με αφιερώματα σε κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, αλλά και ευρύτερες αναδρομές στο ελληνικό τραγούδι.

 

xrisovalantis

Ο Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου, “δικό μας παιδί” κι αυτός, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012, με το τραγούδι «Καινούργια μέρα» σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου, που τραγούδησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Η ενορχήστρωση και η παραγωγή έγιναν από τον συνθέτη.

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Μπουζούκι/μπαγλαμά: Αποστόλης Σακκάς, κιθάρες: Νίκος Παπαδόπουλος,ακορντεόν: Γιώργος Τσιατσούλης, μπάσο: Γιάννης Πλαγιαννάκος, πιάνο/κρουστό: Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου. Η ηχοληψία έγινε από τον Γιώργο Μίγκα και η μίξη από τον Νίκο Παπαδόπουλο στο Pink Studios- Soundflakes Studios.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Θανάσης Μιχαλάκηςhttps://www.youtube.com/watch?v=nMXj2etraE0
– Πηγή: Ogdoo.gr – http://www.ogdoo.gr/diskografia/nees-kyklofories/sotiris-ballas-tragoudas-to-xioni-neo-tragoudi

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή