"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Τραγωδία με πρόσφυγες στη Λέσβο – Θρίλερ και με το ναυάγιο στα Κύθηρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

αγωνία σε Λέσβο και Κύθηρα, μετά από δύο ναυάγια με πρόσφυγες – μετανάστες. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλες επιχειρήσεις διάσωσης, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα συμμετάσχουν και εναέριες δυνάμεις.

Τουλάχιστον 16 νεαρές γυναίκες αφρικανικής καταγωγής κι ένα ανήλικο αγόρι ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν περίπου 40 άτομα.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί άλλες 10 γυναίκες, εκ των οποίων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος Νίκο Κοκκάλα που μίλησε στην ΕΡΤ, οι τέσσερις ήταν εγκλωβισμένες σε απόκρημνη περιοχή. Οι διασωθείσες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

Η μοιραία βάρκα, όπως υπολογίζεται, αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. 

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών εκτείνονται στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένοι πρόσφυγες βρίσκονται στη ξηρά.

Στην περιοχή του πολύνεκρου δυστυχήματος επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης στελέχη του Λιμενικού, του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης