"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Τραγωδία με 460 μετανάστες σε τέσσερα διαφορετικά σκάφη που απέπλευσαν από τη Λιβύη Φόβοι για πάνω από 300 νεκρούς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Metanastes

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ επιβεβαιώνει 232 νεκρούς – Οι σοροί που θα ανασυρθούν από τα παγωμένα νερά μπορεί να ξεπεράσουν τις 400, γράφει η La Republica – Αεροσκάφη της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας πετούν πάνω από την θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκαν τα σκάφη

Τους θανάτους 232 μεταναστών ανοικτά της Λαμπεντούζα επιβεβαιώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι σοροί που θα ανασυρθούν από τα παγωμένα νερά της Μεσογείου θα ξεπεράσουν τις 300.

Η ιταλική εφημερίδα La Republica, επικαλούμενη δηλώσεις των εννέα επιζώντων γράφει ότι για την ώρα οι νεκροί υπολογίζονται στους 300. «Στο δεύτερο σκάφος είδαμε πάνω από 200 ανθρώπους νεκρούς», δήλωσαν κάποιοι από τις διασωθέντες.

Συνολικά, οι μετανάστες υπολογίζονται στους 460 σε τέσσερα διαφορετικά σκάφη, ενώ όπως επισημαίνει το ιταλικό δημοσίευμα, οι νεκροί μπορεί και να ξεπερνούν τους 400.

Τα τρία σκάφη απέπλευσαν από τη Λιβύη μαζί με ένα τέταρτο πλεούμενο, από το οποίο η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 105 πρόσφυγες την Κυριακή σε ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, με σφοδρούς ανέμους, υψηλά κύματα και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. Οι 29 από τους διασωθέντες πέθαναν από υποθερμία στις 18 ώρες που χρειάσθηκε η ακτοφυλακή για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

Αεροσκάφη της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας πετούν πάνω από την θαλάσσια περιοχή στην οποία σημειώθηκε το ναυάγιο, αλλά, όπως υπογραμμίζουν τα μέσα ενημέρωσης στην Ρώμη, δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες να βρεθούν διασωθέντες. Πολλοί πάντως σημειώνουν ότι η κινητοποίηση της Ευρώπης για τη διάσωση των μεταναστών είναι ελλιπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης