"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Μετράνε θύματα στη Δυτική Αττική: Στους επτά οι νεκροί από την κακοκαιρία

lafarm

Σχετικά άρθρα

  • Τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο
  • Ένας ακόμη ηλικιωμένος αγνοείται σε υπόγειο διαμέρισμα
  • Ξεκίνησε ξανά το μεσημέρι η καταρρακτώδης βροχή
  • Κλειστά τα σχολεία στη Νέα Πέραμο και στη Μάνδρα
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας
  • Ορμητικά νερά κατεβαίνουν από το βουνό
  • Επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα
  • Περισσότερες από 340 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική
  • Παραπάνω από 500 οχήματα έχουν εξαφανιστεί
  • Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στην περιοχή

Πέντε είναι τα επιβεβαιωμένα θύματα από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Δυτική Αττική, ενώ νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη δύο νεκρούς.

Αναλυτικότερα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους επτά. Μέχρι στιγμής, επισήμως, έχουν επιβεβαιωθεί πέντε νεκροί, ενώ πηγές της Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι επτά.

 

 Ένας ακόμη ηλικιωμένος αγνοείται σε υπόγειο διαμέρισμα της οδού Παπαδιαμάντη. Αυτή την ώρα γίνεται άντληση υδάτων στο διαμέρισμα.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων

Μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 με 80 ετών, έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

 

Το τρίτο θύμα της κακοκαιρίας είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Το τέταρτο θύμα της κακοκαιρίας πρόκειται για έναν άνδρα που εντοπίστηκε σε αύλειο χώρο επιχείρησης που βρίσκεται μεταξύ δευτέρου και τρίτου χιλιομέτρου στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών.

Το πέμπτο θύμα είναι μια νεκρή γυναίκα που εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Τρεις τραυματίες στο Θριάσειο

Δύο γυναίκες και ένας οδηγός βυτιοφόρου διακομίστηκαν, πριν από λίγο, στο Θριάσειο νοσοκομείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λόγω των πλημμυρών.

Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες που διαμένουν στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε από το όχημα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών – Βιλίων και επίσης διακομίστηκε στο Θριάσειο.

Τεράστια τα προβλήματα σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα Αττικής

 

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

 

Δραματική είναι η κατάσταση και στην Ελευσίνα, όπου οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να εγκλωβίζονται στους χείμαρρους λάσπης που έχουν δημιουργηθεί.

Η Εθνική Οδός στο ύψος της Ελευσίνας

Έκκληση στους οδηγούς να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων

Έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων, απευθύνει η Πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά τα σχολεία στη Νέα Πέραμο και στη Μάνδρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνουν η περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η πρωτοφανής κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, με εγκλωβισμούς ανθρώπων σε κτίσματα και οχήματα.

Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της διεύθυνσης Γιάννα Τσούπρα, διενεργούν ήδη αυτοψίες.

Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται εκατοντάδες κλίσεις ενώ σκαπτικά μηχανήματα ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Ήδη μετά την πρώτη εικόνα στα γραφεία της ΠΕ Δυτ. Αττικής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την εκτίμηση και τον προγραμματισμό των δράσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης