Τρεις εβδομάδες συμπλήρωσαν οι αξιόλογες δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Reviewed by Momizat on . «Η μέρα του μαζί και του χώρια» και «Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους»   Την Παρασκευή 4 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η 3η εβδομάδα των επιτυχημένων καλοκαιρινών «Η μέρα του μαζί και του χώρια» και «Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους»   Την Παρασκευή 4 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η 3η εβδομάδα των επιτυχημένων καλοκαιρινών Rating: 0

Τρεις εβδομάδες συμπλήρωσαν οι αξιόλογες δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Τρεις εβδομάδες συμπλήρωσαν οι αξιόλογες δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

«Η μέρα του μαζί και του χώρια» και «Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους»

 

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η 3η εβδομάδα των επιτυχημένων καλοκαιρινών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας όπου οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις Βιβλιοθήκες.

Την Δευτέρα τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο, ενώ την Τρίτη, τη μέρα του καθαρού και του βρώμικου, πισίνες εμφανίστηκαν στο προαύλιο της βιβλιοθήκης. Οι δράσεις για τη γη και τον ουρανό, το ρυθμό και την αρρυθμία, τον ήχο και την σιωπή ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη, ενώ η Πέμπτη ήταν η μέρα του ζεστού και του κρύου, του χάνω και του βρίσκω.

vivlioth_drasi2 vivlioth_drasi3 vivlioth_drasi1

Στην πρώτη δράση της Παρασκευής «Η μέρα του μαζί και του χώρια» τα παιδιά το καθένα μόνο του αλλά και σε ομάδες έπαιξαν παιχνίδια. Σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα , λαβύρινθοι, επιτραπέζια και άλλα, απασχόλησαν τα παιδιά ευχάριστα και δημιουργικά.

Ακολούθησε η 3η συνάντηση της δράσης «Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους». Το παιδικό τμήμα γέμισε με κάθε είδους χάρτη όπως ιστορικούς, περιβαλλοντικούς, γεωφυσικούς, χάρτες για τον πολιτισμό και άλλους.

Η φαντασία των παιδιών απογειώθηκε και το κάθε παιδί ξεχωριστά αποτύπωσε σε χαρτί το δικό του φανταστικό χάρτη αντίθετων κόσμων, κόσμων που θα ενώσουμε όλοι μαζί την Παρασκευή 11 Ιουλίου στην 4η και τελευταία συνάντηση της συγκεκριμένη δράσης.

Τα χαμόγελα και η ικανοποίηση στα πρόσωπα των παιδιών ήταν το καλύτερο δώρο για την εβδομάδα που μόλις τελείωσε, αλλά και το προμήνυμα για μια εξίσου δημιουργική και γεμάτη αντιθέσεις εβδομάδα που ξεκινά στις 7 Ιουλίου.

vivlioth_drasi

 

 

Το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας

 

 

7 Ιουλίου, 10:00 – 12:00, το πρωί

«Η μέρα των παιδιών και των ηλικιωμένων»

Γιαγιάδες και παππούδες σας προσκαλούμε στη βιβλιοθήκη για να μας αφηγηθείτε, να μας κεράσετε λιχουδιές και να παίξουμε όλοι μαζί παλιά και νέα παιχνίδια.

Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους.

8 Ιουλίου, 10:00 – 11:00, το πρωί

«Η μέρα του όμορφου και του άσχημου. Η ιστορία του ασχημόπαπου».

Διαβάζουμε την ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν « Ασχημόπαπο» και ξεχωρίζουμε τις περιγραφές της ομορφιάς και της ασχήμιας.

Με τη θεατροπαιδαγωγό – ηθοποιό Βίκυ Ιακωβάκη.

Για παιδιά 5 – 8 ετών.

9 Ιουλίου, 10:00 – 11:00, το πρωί

«Η μέρα του ψηλού και του χαμηλού»

Διαβάζουμε το βιβλίο του Eric Puybaret «Τα κόκκινα ξυλοπόδαρα»

Με την εκπαιδευτικό Μαρία Κουτούπη.

Για παιδιά 5 – 8 ετών.

9 Ιουλίου, 11:00 – 12:30, το πρωί

«Η μέρα του πάνω – κάτω, του μπρος – πίσω, του αριστερά – δεξιά»

Βγαίνουμε έξω από τη βιβλιοθήκη και περιγράφουμε στο σημειωματάριο μας ό,τι βλέπουμε μπροστά και πίσω μας, πάνω και κάτω, αριστερά και δεξιά μας.

Για παιδιά 7 – 12 ετών.

10 Ιουλίου, 10:00 – 11:00, το πρωί

«Το παιχνίδι των καινούργιων βιβλίων»

Ελάτε να γνωρίσουμε τα καινούργια βιβλία της βιβλιοθήκης παίζοντας: μαντεύουμε τους τίτλους, κάνουμε παντομίμα, ξεχωρίζουμε τις εικόνες, ξεφυλλίζουμε τις σελίδες.

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

10 Ιουλίου, 11:00 – 12:00, το πρωί

«Η μέρα των σκληρών και των μαλακών. Η μέρα των σκαντζόχοιρων»

Διαβάζουμε τα βιβλία της Ελένης Πριοβόλου « Ο Τρυφεράκανθος» και της Ιωάννας Γιαννακοπούλου « Ο σκαντζόχοιρος» που ξέχασε να φοβηθεί και στο τέλος φτιάχνουμε το δικό μας σκαντζόχοιρο.
Με την θεατροπαιδαγωγό – ηθοποιό Βίκυ Ιακωβάκη.

Για παιδιά 5 – 8 ετών.

 

11 Ιουλίου, 10:00 – 11:00, το πρωί

«Η μέρα των ορατών και των αοράτων. Το αόρατο μελάνι»

Φτιάχνουμε αόρατο μελάνι και στέλνουμε μυστικά μηνύματα στους φίλους μας.

Με την εκπαιδευτικό Μαρία Κουτούπη.

Για παιδιά 6 – 10 ετών.

11 Ιουλίου, 11:00 – 12:30, το πρωί

«Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους, 4η συνάντηση»

 

Σχεδιάζουμε ένα μεγάλο χάρτη που θα περιλαμβάνει τις χώρες όλων των αντίθετων κόσμων και ακόμα τους δρόμους για να ταξιδέψεις από τον ένα κόσμο στον άλλο, τους κατοίκους που ζουν σε κάθε χώρα, τα βιβλία που διαβάζουν και τις ιστορίες που αφηγούνται.

Με τον εικονογράφο – συγγραφέα Θανάση Τζιμούλη.

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή