Τρεις Ελληνες για “Καλύτερος Δήμαρχος του κόσμου” Reviewed by Momizat on . Μεταξύ των εκπροσώπων του Α΄ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που επελέγησαν να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό για την ανάδειξη του «Καλύτερου Δημάρχου Μεταξύ των εκπροσώπων του Α΄ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που επελέγησαν να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό για την ανάδειξη του «Καλύτερου Δημάρχου Rating: 0

Τρεις Ελληνες για “Καλύτερος Δήμαρχος του κόσμου”

Τρεις Ελληνες για “Καλύτερος Δήμαρχος του κόσμου”

Μεταξύ των εκπροσώπων του Α΄ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που επελέγησαν να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό για την ανάδειξη του «Καλύτερου Δημάρχου του Κόσμου» για το 2014 (WorldMayor 2014) περιλαμβάνεται και ένας Κρητικός, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, όπως γνωστοποιείται στον επίσημο ιστότοπο του παγκόσμιου διαγωνισμού “The 2014 World Mayor Project” (http://worldmayor.com/contest_2014/long-list-2014.html ).

Στη λίστα των υποψηφίων Δημάρχων περιλαμβάνονται Δήμαρχοι από τη Βόρειο και τη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική, ενώ 43 είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι από την Ευρώπη, που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, μεταξύ των οποίων τρεις (3) από την Ελλάδα: ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού πολίτες από όλες τις ηπείρους επιλέγουν με τη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία τον Δήμαρχο της προτίμησης τους, θέτοντας ως κριτήρια ψήφου τις διοικητικές ικανότητες των Δημάρχων, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, τη δυνατότητα παροχής ασφάλειας στους πολίτες, τον βαθμό προστασίας του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κ.α.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να προβάλλει τις δυνατότητες των Δήμων και να επιβραβεύσει τους εκπροσώπους αυτών που έχουν υπηρετήσει επάξια τις πόλεις τους σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το 2012 «Καλύτερος Δήμαρχος του Κόσμου» αναδείχθηκε ο Δήμαρχος του Μπιλμπάο, Inaki Azkuna.

Αφήστε το σχόλιο σας