Τρεις σεισμοί από 5,4 έως 5,7 Ρίχτερ χτύπησαν την Κεντρική Ιταλία- Βίντεο τη στιγμή του σεισμού Reviewed by Momizat on . Τρεις σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην κεντρική Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης.Το μέγεθος της πρώτης σεισμικής δόνησης ήταν 5,4 βαθμών της κλίμακα Τρεις σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην κεντρική Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης.Το μέγεθος της πρώτης σεισμικής δόνησης ήταν 5,4 βαθμών της κλίμακα Rating: 0

Τρεις σεισμοί από 5,4 έως 5,7 Ρίχτερ χτύπησαν την Κεντρική Ιταλία- Βίντεο τη στιγμή του σεισμού

Τρεις σεισμοί από 5,4 έως 5,7 Ρίχτερ χτύπησαν την Κεντρική Ιταλία- Βίντεο τη στιγμή του σεισμού

Τρεις σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην κεντρική Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης.Το μέγεθος της πρώτης σεισμικής δόνησης ήταν 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της δεύτερης 5,6 βαθμών και της τρίτης 5,7 βαθμών.

Η δεύτερη δόνηση, έπληξε την περιοχή της κεντρικής Ιταλίας γύρω από το χωριό Αματρίτσε. Στη Ρώμη, για προληπτικούς λόγους, οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση του μετρό, ενώ παράλληλα εκκενώθηκαν και τα σχολεία της πόλης Ριέτι.

Στις 11:26 (τοπική ώρα) σημειώθηκε μια νέα, τρίτη σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή και στην Ρώμη. Το επίκεντρό της εντοπίστηκε 110 χλμ βορειοανατολικά της Ρώμης και είχε εστιακό βάθος 40 χλμ, σύμφωνα με το EMSC. 

Το επίκεντρο του σεισμού που έπληξε στις 10:25 το πρωί την κεντρική Ιταλία επανακαθορίσθηκε, στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Αματρίτσε (στο χωριό Καπιτινιάνο), η οποία είχε πληγεί ήδη, με τραγικό τρόπο, από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο. Το Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωλογίας υπολόγισε το εστιακό βάθος του 9 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν έχουν διαπιστωθεί μόνον μικρές καταρρεύσεις στην περιοχή του Αματρίτσε (η οποία είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές από τους σεισμούς του περασμένου καλοκαιριού), αλλά προς το παρόν δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες.

Τις ημέρες αυτές, οι σεισμόπληκτες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια, Μάρκε και Λάτσιο δοκιμάζονται από την σφοδρή κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις και πολλά μικρά χωριά έχουν αποκλεισθεί.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή