Τριάντα χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν Reviewed by Momizat on . Τριάντα χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν, εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο δήμο Πύλης, στην Πιαλεία και στους Γόμφους Τριάντα χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν, εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο δήμο Πύλης, στην Πιαλεία και στους Γόμφους Rating: 0

Τριάντα χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν

Τριάντα χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν

Τριάντα χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν, εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο δήμο Πύλης, στην Πιαλεία και στους Γόμφους.

Ζημιές που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν και το 100%, φέρνοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Ο καλλιέργειες που επλήγησαν αφορούν συνολικά 30.000 στρέμματα βαμβακιού, αραβόσιτου, αμπελώνες, δενδρώδες καλλιέργειες, ελιές, μηδική, ενώ το ποσοστό καταστροφής αγγίζει το 80% έως, ενώ σε πολλές περιπτώσεις καταγράφεται ολοσχερής καταστροφή.

Μεγάλες καταστροφές κατέγραψαν τα κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του ΕΛΓΑ στις καλλιέργειες που επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο δήμο Πύλης, στην Πιαλεία και στους Γόμφους.

Επίσης, 2.000 στρέμματα καταστράφηκαν στο δήμο Φαρκαδόνας εξαιτίας της χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, ενώ ζημιές  καταγράφηκαν στην περιοχή του Ζάρκου, της Πηνειάδας και της Φαρκαδόνας κυρίως σε βαμβάκι και σιτάρι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή