"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Τριήμερο κλασσικής μουσικής στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τριήμερο μουσικών εκδηλώσεων συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων με το κουαρτέτο εγχόρδων «LUX» του Βόρειου Βασιλικού κολλεγίου του Μάντσεστερ (RNCM).

Από την Παρασκευή 30 Μαρτίου έως και την Κυριακή 1 Απριλίου πραγματοποιούνται σεμινάρια μουσικής δωματίου, καθώς και συναυλία.
Το κουαρτέτο εγχόρδων «Lux» σχηματίστηκε στο Βόρειο Βασιλικό Κολέγιο της Μουσικής του Μάντσεστερ (RNCM) και αποτελείται από τους σπουδαστές Helena Logah, Philippos Rousiamanis, Peter Hartley και Alice Luddington.
Εκτός των δραστηριοτήτων του στο κολέγιο, έχει κάνει πολλαπλά ρεσιτάλ σε διάφορα μέρη της Αγγλίας καθώς και συνεργασίες με συγκροτήματα όπως Blossoms, Lucy Mae και Sylvette . Οι κύριοι καθηγητές του κουαρτέτου είναι ο Petr Prause (πρώτο τσέλο της συμφωνικής Ορχήστρας της Πράγας και τσελίστας του Talich quartet) και ο Donald Grant (δεύτερο βιολί του Elias quartet).
Επιλέχθηκε  δύο συνεχόμενες χρονιές για το Wigmore Hall Learning National Youth Quartet weekend στο οποίο δούλεψε με τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα κουαρτέτα Allegri, Carducci, Talich και Skampa.
To ρεπερτόριο του κουαρτέτου περιλαμβάνει κλασική, τζαζ, ποπ μουσική, αλλά ειδικεύεται στη σύγχρονη πειραματική μουσική. Κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων, οκτώ νέοι συνθέτες έχουν γράψει και έχουν εμπιστευτεί στο κουαρτέτο έργα τους, τα οποία ερμηνεύτηκαν με μεγάλη επιτυχία.
Εκτός από την εκτέλεση έργων, τα μέλη του κουαρτέτου έχουν ασχοληθεί, επίσης, πολύ με την εκπαίδευση, έχοντας δουλέψει με άτομα με ειδικές δεξιότητες και παιδιά.

Το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

 

Α) Σεμινάρια μουσικής δωματίου που θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου στα Τρίκαλα, στις αίθουσες της Δωροθέας Σχολής και του Μουσείου Τσιτσάνη.

Τα σεμινάρια θα έχουν ως θέμα τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός συνόλου εγχόρδων και θα απευθύνονται σε σύνολα 2-5 ατόμων, που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή. Τα σύνολα αποτελούνται από μαθητές – σπουδαστές μουσικής Ωδείων, Μουσικών Σχολών, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων (ΣΟΝΤ) και Μουσικών Σχολείων της πόλης των Τρικάλων και της ευρύτερης περιφέρειας.

Β)Συναυλία η οποία θα πραγματοποιηθεί από το κουαρτέτο LUX το Σάββατο 31 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» στην αίθουσα « Δημήτρης Καβράκος» και ώρα 8 μ.μ. με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Το κουαρτέτο LUX θα ερμηνεύσει έργα των Dimitri Shostakovich, Felix Mendelssohn , έργα νέων καλλιτεχνών κ.α.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων θα κλείσει την Κυριακή 1η Απριλίου το βράδυ, μετά το πέρας των σεμιναρίων, με μια μικρή συναυλία στην αίθουσα της Δωροθέας Σχολής από το κουαρτέτο και τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια.

Το ίδιο βράδυ θα δοθούν οι βεβαιώσεις συμμετοχής και παρακολούθησης των σεμιναρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης