"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Τρικάλων – Καρδίτσης: Πόσο αίμα ακόμη για τα μικροσυμφέροντα;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Του Χρήστου Κοντού : Κάποια στιγμή θα συνέβαινε και αυτό. Σήμερα φτηνά την γλύτωσαν οι επτά αξιωματικοί του στρατού που τραυματίστηκαν σε τροχαίο στην γέφυρα του Πηνειού, στην εθνική οδό Τρικάλων – Καρδίτσης.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο με δεκάδες άλλους συνανθρώπους μας που έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτό τον δρόμο.

Έναν δρόμο καρμανιόλα, στον οποίο πηγαινοέρχονται καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι των δύο νομών. Ενας δρόμος ποτισμένος με αίμα στο βωμό των μικροσυμφερόντων των πολιτικών που πέρασαν από τους δύο νομούς.

Τώρα και με ρυθμούς χελώνας γίνονται οι παρακαμπτήριοι στα χωριά Ριζοβούνι και Αρτεσιανό. Για το υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου, ο θεός να βάλει το χέρι του, ειδικά όταν βρέχει.

Κι όμως ο δρόμος θα μπορούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να έχει διαπλατυνθεί με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Όμως αυτό χαλούσε τα οικόπεδα και την φινέτσα των επιχειρήσεων κάποιων επαγγελματικών που σε κάποιες μάλιστα των περιπτώσεων, δεν κρατούσαν καν τα προσχήματα της… διαπλοκής.

Είναι αδιανόητο να έχουν γεμίσει οι δρόμοι στα χωράφια πίσσα , γιατί ήθελε να κάνει το μικρορουσφετάκι του ο κάθε δημαρχάκος (αποδείχθηκε πως στην πλειονότητα τους με τα χρέη και το μπάχαλο που άφησαν τέτοιοι ήταν) ή βουνά και λαγκάδια με γέφυρες που οδηγούν στο πουθενά, για να πάρουν τα έργα κάποιοι εργολάβοι, οι οποίοι μέρος των χρημάτων το… επέστρεφαν στους εντολοδόχους και ο βασικός άξονας δύο πόλεων 120.000 χιλιάδων κατοίκων να είναι σε αυτό το χάλι.

Ετσι θα ήταν ακόμη και η Τρικάλων – Λάρισας αν δεν απεντάσσοταν η Ε-65 και μέρος των χρημάτων εκείνων να πήγαιναν σε αυτή την εθνική οδό. Την Ε-65 που κάποιοι την παρουσίασαν ως αναπτυξιακό θαύμα για την Θεσσαλία, που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τη σύνδεση των δύο πόλεων και που θα μας κοστίσει ο κούκος αηδόνι.

Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε το νέο ΕΣΠΑ. Και μέχρι τότε ποιος έχει σειρά να ποτίσει με το αίμα του αυτή την άσφαλτό κύριοι πολιτικοί ταγοί του τόπου;

εφημερίδα ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης