"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.1 C
Trikala

ΤΡΙΚΑΛΑ- Εκωφαντική σιωπή από τη Δημοτική Αρχή και αφωνία από την αντιπολίτευση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πριν περίπου 20 μέρες ανέβηκε στην ΤΡΙΚΚΗPRESS ένα θέμα φωτιά για την πόλη μας, το οποίο αναδείχθηκε και πάλι, πριν10 μέρες .

Το θέμα αφορά την κόκκινη κάρτα που έβγαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο σχέδιο σύμβασης μεταξύ του δήμου Τρικκαίων και του αναδόχου, την ένωση εταιρειών «Dotsoft-Nova».

Πρόκειται για το έργο «Ελληνικές Έξυπνες Πόλεις- Επενδύσεις σε υποδομές και συστήματα SSC για ένα βιώσιμο και πράσινο αστικό μέλλον», προϋπολογισμού 6,9 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατέληξε ότι «κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος προς έλεγχο σχεδίου σύμβασης, εξαιτίας της συνδρομής ουσιωδών νομικών πλημμελειών».

Ο Δήμος Τρικκαίων, ως αντίδραση, αποφάσισε να προχωρήσει σε προσφυγή κατά της Πράξης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αν και σύμφωνα με την σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του δήμου «τυχόν ασκηθείσα προσφυγή αίτηση ανακλήσεως κατά της προαναφερόμενης πράξης (σ.σ. του Ελεγκτικού Συνεδρίου) πιθανολογείται ότι δεν θα ευδοκιμήσει, ενώ οι αναφερόμενες στην Πράξη σκέψεις και κρίσεις δεν μπορούν να αντικρουστούν βάσει της ισχύουσας νομολογίας», όπως αναφέρει  δημοσίευμα του NetFAX.

Η τύχη του έργου καθίσταται αμφίβολη και θα κριθεί, πλέον, στα δικαστήρια.

Πάει σχεδόν ένας μήνας από την δημοσίευση του θέματος.

Μας κάνει μεγάλη εντύπωση η εκκωφαντική σιωπή από το Δήμο, ο οποίος ενδεχομένως και να περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για να πάρει θέση, αλλά κυρίως μας προβληματίζει περισσότερο η τρομερή απάθεια και η μηδενική αντίδραση από την αντιπολίτευση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει καμία δυσαρέσκεια, καμία κριτική, καμία διεκδίκηση και καμία εναλλακτική πρόταση.

Η αντιπολίτευση που είναι αλήθεια;

Μαζί με τον «Κανένα» ή την «Αποχή» που κυριαρχούν και κερδίζουν όπως πρόσφατα στις κάλπες;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης