"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΕΛΕΟΣ με τα Φιλανθρωπικά Gala

lafarm

Σχετικά άρθρα

Φιλανθρωπικό γκαλά διοργάνωσε στην πόλη μας η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία παράρτημα Τρικάλων.

Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται σ αυτή την πόλη.

Πηγαν oι φιλάνθρωπες κυρίες σε ένα αντικαρκινικό γκαλά σαν να πήγαιναν στα βραβεία mad.

Ονόματα δεν χωράνε στη μικρή μου αναφορά, αλλά ήταν όλες όσες γνωρίζετε και δεν γνωρίζετε, από τα πολύ υψηλά κλιμάκια της κοινωνικής ζωής.

Kαι όπως πάντα, δεν έλειψαν και οι τζιτζιφιογκοι που δεν λείπουν από καμμιά εκδληλωση μόνο και μόνο για να φωτογραφηθούν. 

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, ξανθά μαλλιά και κείμενο

Μετέτρεψαν σε ένα απλό κοσμικό γεγονός  ,χωρίς συναίσθηση της ιερότητας του σκοπού ,μιλάμε για υπέροχες τουαλέτες και  μέσα στα γέλια και τις σελφι.

Στο μεταξύ όπως έγραψε στα sosial μία φίλη “αν έδιναν τα χρήματα που έδωσαν για φουστάνια και παπούτσια και τσάντες και χρυσαφικά θα ήταν αρκετά για να δημιουργηθεί η ειδική πτέρυγα στο νοσοκομείο”.

Το δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε στα κοινωνικά δίκτυα όπου ήταν εμφανής η επιδειξιομανία και η τάση υπεροχής.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο

Λοιπόν , ας πάρε τώρα στα  στοιχειώδη :

Η υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα που οφείλει η πολιτεία να το διασφαλίζει μέσω της απρόσκοπτης δωρεάν πρόσβασης τόσο στην πρόληψη όσο και σε θεραπείες και φάρμακα την ώρα που θα μας βρει το κακό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η φιλανθρωπία περιττεύει : ο πολίτης είναι υποκείμενο δικαιωμάτων και δε χρειάζεται να απεμπολήσει την αξιοπρέπειά του μετατρεπόμενος σε αντικείμενο φιλάνθρωπης ελεημοσύνης.

Γράφει ο Εντουάρντο Γκαλεάνο : “Δεν πιστεύω στη φιλανθρωπία. […] Η φιλανθρωπία είναι κατακόρυφη. Πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω”.

Είναι πιο επείγον από ποτέ να διεκδικήσουμε ως κοινωνία την ενίσχυση του θεσμού της δωρεάν δημόσιας υγείας.

Η φιλανθρωπία δεν μπορεί να είναι θεσμός σε μία σύγχρονη κοινωνία.

Δεν μπορεί να υποκαθιστά την κρατική μέριμνα.

Είναι απομεινάρι του παρελθόντος, με το οποίο δυστυχώς δεν έχουμε τελειώσει.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα

 

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα

31 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η υγεία δεν έχει ανάγκη από φιλανθρωπικά Gala,οπου κυριαρχεί ο νεοπλουτισμός και η επιδειξιομανία..πρέπει να καταλάβουν ότι η δημόσια υγεία είναι απαίτηση και δικαίωμα του πολίτη και χρειάζεται ανθρώπους με πραγματική ενσυναίσθηση και όχι ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει ,είναι να ικανοποιήσουν τον ναρκισσισμό τους και το φιλάρεσκο “εγώ” τους..

 2. Όσο κράξιμο και να φάνε αυτές οι αξιολάτρευτες κυριες που είναι στολισμένες σαν “φρεγάτες” του πολεμικού ναυτικού και οι ελάχιστοι ανδρικοί μαϊδανοί (Γιαγιάκος, Κουτσονάσιος κλπ) δεν βλέπω να ιδρώνει το αυτάκι σας..
  Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η αντικαρκινική εταιρεία ,θα έπρεπε να ανοίξετε ένα λογαριασμό και εκεί να βλέπαμε πόσοι από εσάς θα πηγαίνατε να καταθέσετε έστω και 5 ευρώ..όλα τα άλλα η κοινωνία τα απορρίπτει και τα αποδοκιμάζει …

 3. Αυτό δεν λέγεται φιλανθρωπικό gala ,αλλά διαγωνισμός botox,λιποαναρρόφησης, βλεφαροπλαστικής και γενικότερα αισθητικών παρεμβάσεων…Και φυσικά ποια θα φορέσει το πιο ακριβό και επώνυμο ρούχο… ευτυχώς που υπάρχετε και σας βλέπει ο καρκίνος και λαχταρνάει και γλυτώσει κανένας ταλαίπωρος από αυτόν..

 4. Τριτοκοσμικές αφιονισμένες κυράτσες με σύνδρομο delirium tremens, αλληλοκαρφώνονται μεταξύ τους , το φτυάρι και η υποκρισία παει σύννεφο , πιστές όλες σε ένα ακόμη ραντεβού ξεκατινιάσματος, κακογουστιάς , δηθενιάς και υποκρισίας !

 5. Ο κουρέτας με τα σπορτέξ πήγε;;; Δεν είναι λιγο κυριλάτος κι αυτός… Σε λίγο θα κυκλοφορεί με στολή ψαροντουφεκά. Πείτε του να ζητήσεις συμβουλές μόδας από το fasion icon τη Χρύσα τη Ντιντή

 6. Όταν η φιλανθρωπία συμβαδίζει με την ταπεινοφροσύνη δείχνει αγάπη, ανθρωπιά και συμπόνια.
  Όταν είναι σε συσκευασία γκλαμουράτου περιτύλιγματος χολιγουντιανού σουαρέ, κιτσάτης αμερικανιάς και μεγαλείου… είναι απλά μια επίδειξη μόδας και πλούτου…

 7. Με το make a wish πριν λίγο καιρό στην πόλη μας και όχι μόνο, υπήρξε τεράστια συμμετοχή και ανταπόκριση από τον κόσμο, ακόμη και από παιδιά, με απλές κινήσεις, ταπεινά, χωρίς υπερβολές και πολυτέλειες. Όλοι όσοι συμμετείχαμε νιώσαμε ότι κάτι κάναμε, ζήσαμε μια συμμετοχή, πιστέψαμε ότι υπάρχει ελπίδα για όλους.
  Όταν εσείς διοργανώνετε gala (κοινώς πανηγυράκι) είναι πρόκληση και σχολιάζεστε αρνητικά από πολύ κόσμο.
  Βρείτε άλλους τρόπους, άλλου είδους εκδηλώσεις να συμμετέχουν και όσοι δεν μπορούν τη χλιδή.
  Είναι κρίμα να υπάρχει αυτή η αρνητική ενέργεια και ο σχολιασμός από πολύ κόσμο, γιατί έτσι αναιρούνται και τα όσα έχετε προσφέρει.

 8. Συγνώμη, αλλά αυτό το πράγμα ονομάζεται Αντικαρκινική Εταιρεία Τρικάλων?προτιμώ να μην υπάρχει…

 9. Αν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας, που πιστεύει ότι όλες αυτές οι εκδηλώσεις, οι χοροί και τα πανηγύρια, γίνονται για να λύσουν προβλήματα ή να υποστηρίξουν οικονομικά κοινωνικές ομάδες με προβλήματα υγείας και διάφορα άλλα κοινωνικά θέματα, τότε μάλλον ζούμε στην εποχή του Μεσσαίωνα. Όλες αυτές οι “φιλεύσπλαχνες” δομές, οργανώσεις, εταιρείες και άλλα φιλανθρωπικά τερτίπια ιδρύονται από Life style άτομα με απευθείας σιωπηλή ανάθεση από τη πολιτεία για να καλύπτονται δήθεν, τα κενά και η ανεπάρκεια του κράτους. Έτσι τα “υπερευαίσθητα” αυτά άτομα διαχειρίζονται υπέρογκα ποσά από Ευρωπαικά κοινωνικά πακέτα και από δωρεές, που αφού βαφτίζονται ως “φιλανθρωπικός σκοπός”, είναι μαύρα και αφορολόγητα. Αυτοσκοπός λοιπόν, είναι η επίδειξη ισχύος, η συσσώρευση πλούτου και η μεταξύ τους…μεταξά!! Φτάνει μη κλαίτε άλλο…

 10. Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια για την ματαιοδοξία του κάθε καημενου. Και ακόμη πιο ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια για το πώς μπορεί να αισθάνεται ενας καρκινοπαθης που δεν έχει χρήματα και στήριξη η και που μπορεί να εχει βλέποντας ολη αυτη την παρωδία, στημένη πανω στην ασθένεια του . Η ζωή συνεχίζεται εκφώνησε μια δημοσιολογος σήμερα, και με χαρές και με χορούς και δε θυμάμαι απ το θυμο μου το αλλο ειπε.φυσικα συνεχίζεται και εορταστικά ισως αρκεί η ασθένεια να μην είναι στην πλατη σου .

 11. Η μητέρα μου παλεύει με τον καρκίνο δεύτερη φορά στην ζωή της.Με αυταπάρνηση θάρρος και σκύβει το κεφάλι όταν εκεί που κάνει χημειοθεραπείες βλέπει να περνάνε παιδάκια με την πεταλούδα στο χέρι.Δεν διέκρινα κανένα από όλα αυτά τα ουσιαστικά γνωρίσματα στους ανθρώπους που βλέπω στις φωτογραφίες.Λιγη τσίπα δεν κάνει κακό…..

 12. Ειμαι βεβαιος οτι η αισθητική ειναι η ηθικη του μελλοντος…
  Και ειναι οφθαλμοφανες οτι σε αυτο τον συρφετο αισθητικη καμια δεν υπαρχει.

 13. Αγαπητοί φίλοι, αρχικά πρέπει να πούμε τι σκοπό έχει το gala. Έτσι λοιπόν σε κάθε πραγματικό gala, ο επισκέπτης “αγοράζει” την πρόσκληση. Όσο πιό ακριβή η πρόσκληση, τόσο πιό glamour το gala (παγκοσμίως). Σε όποια άλλη περίπτωση με τσάμπα προσκλήσεις, είναι απλά συγκέντρωση νεόφτωχων επαρχιωτών. Όταν συγκεντρωθούν οι εισφορές των προσκλήσεων, είναι μιά ικανή βοήθεια, στον σκοπό του gala. Ότι διαφορετικό…….

 14. Την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση την είχε ο Κουτσονάσιος..το μαντηλάκι έκανε την διαφορά..Πιο glamorous και από όλες τις botoξατες κυρίες..

 15. Μία ερώτηση: στην ηγεσία της αντικαρκινικής εταιρείας υπάρχει κάποιος καρκινοπαθης;;; (Πρώην ή νυν). …. Νομίζω θα ήταν διαφορετική η λειτουργία της…. Ελπίζω να μην σας τύχει….

 16. Σεβασμό ρε παιδιά στις αξιολάτρευτες κυρίες που για να εμφανιστούν έτσι έχει αρχίσει η προεργασία εδώ και 3(τρεις) μήνες.. Τίποτα δεν εκτιμάτε??

 17. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ καταρχήν που έχετε την δυνατότητα σχολιασμού της επικαιρότητας από το κοινό σας και εύγε σας.
  Τα Τρίκαλα είναι υπανάπτυκτα στο πνεύμα και υπεραναπτυγμένα στο λούσσο (πλούτος / Luxury) και στην επιδειξιομανία! Μετά το 1990 που ρίζωσε η αστυφιλία στην πόλη εδώ μέσα και ερημώθηκαν τα χωριά της περιοχής, η χωριατίλα μυρίζει από μακριά πια. Τέτοια κακή νοοτροπία δεν υπάρχει αλλού. Ούτε στην Καρδίτσα πια που την κοροϊδεύαμε παλιά.

 18. Ο καρκίνος είναι κάτι που όταν εμφανίζεται στη ζωή σου όλα αλλάζουν για σένα. Να ξέρετε ότι όλες αυτές οι εταιρείες που κράζετε παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη κλπ σε ασθενείς και πολλές φορές εν τοις πραγματικά βοηθανε. Αρκεί να βοηθάει κανείς έστω κ λίγο κ ας πάει στη γιορτή και με φόρεμα Chanel και με ο, τι άλλο θέλει. Σημασία έχει να βοηθά. Μην είστε όλοι με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Σημασία έχει το έργο που παράγεται. Γίνετε άνθρωποι με ενσυναισθηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης