"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

ΤΡΙΚΑΛΑ – Μοναδικός, μαγικός ανεμόμυλος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι εικόνες δεν είναι από κάποιο κυκλαδίτικο νησί, αλλά από ένα γνωστό ορεινό χωριό των Τρικάλων, το Μαυρέλι. Ο Ανεμόμυλος του Μαυρελίου, χτισμένος σε στρατηγικό σημείο όπου υπήρχε παλιά πέτρινος μύλος που λειτουργούσε με τους ανέμους, τότε που στην περιοχή υπήρχαν πολλά στάρια.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σήμα κατατεθέν του ομώνυμου λόφου ο Ανεμόμυλος, κυλινδρόσχημη ψηφίδα ομορφιάς, πολιτισμού και παράδοσης ξεπροβάλλει σαν σιωπηλός μάρτυρας του μόχθου των κατοίκων μιας άλλης εποχής.

Ένα κτίσμα που εκμεταλλεύτηκε την ανεξάντλητη ενέργεια του ανέμου για να εξασφαλίσει από τη δούλεψή της το πιο ποθητό απόκτημα στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων: το ψωμί!

Η αναστήλωση του μύλου έγινε από το Σύλλογο Μαυρελιτών , με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα όπως βλέπετε. Παλιές εικόνες του Μαυρελίου ζωντανεύουν την ιστορία του και την ιστορία όλης της περιοχής. Αξίζει μια επίσκεψη από όλους μας, από τους μεγαλύτερους για να θυμηθούν και από τους μικρότερους για να μάθουν!!!

Οι εικόνες του ανταποκριτή μας στο Μαυρέλι, στην Αθήνα,στα νησιά του Αιγαίου και στα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ,  Δημήτρη Γάλλου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης