"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.6 C
Trikala

ΤΡΙΚΑΛΑ – «Νύχτα μαγική, ονειρεμένη…» στα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, του δημάρχου Νίκου Σακκά, πρώην δημάρχων και εκπροσώπων φορέων, οργανώσεων και συλλόγων, έγιναν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη.

Τα Τρίκαλα, αναγνωρίζοντας την αξία, το έργο του και την γενικότερη προσφορά του Βασίλη Τσιτσάνη, έθεσαν σαν έργο προτεραιότητας την ίδρυση και λειτουργία του Μουσείου Τσιτσάνη, καθώς ήταν επιθυμία του ιδίου και όραμα όλων εκείνων που αγαπούν το ελληνικό τραγούδι και τον λαϊκό πολιτισμό γενικότερα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το μουσείο – κόσμημα για το λαϊκό μας τραγούδι, το Μουσείο Τσιτσάνη και επισήμως ανήκει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες που από την πρώτη στιγμή το αγκάλιασαν, το λάτρεψαν, το επισκέπτονται συνεχώς και καθημερινώς. Στον ίδιο χώρο, στο ισόγειο, αναδεικνύεται το Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό, που ανακατασκευάστηκε και ομοίως αποτελεί χώρο επισκέψιμο, χώρο που συμπυκνώνει τμήμα της ιστορίας των Τρικάλων.

Η υπουργός πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα εγκαινιάσαμε το Μουσείο Τσιτσάνη που είναι ένας ξεχωριστός χώρος καθώς συνδυάζει στην πραγματικότητα την ιστορία των Τρικάλων στη μεγάλη ιστορική διάρκεια. Ξεκινά από το Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό του Οσμάν Σαχ,  το οποίο είναι μέρος ενός πολύτιμου συγκροτήματος για τον αστικό ιστό των Τρικάλων. Το Υπουργείο Πολιτισμού διατήρησε τον όροφο των Παλαιών Φυλακών για να τον αποδώσει στο Μουσείο Τσιτσάνη. Ο Τσιτσάνης είναι άμεσα συνδεδεμένος με τα Τρίκαλα. Έχει δημιουργηθεί ένας μοναδικός χώρος που συνδέει την πολιτισμική κληρονομιά της πόλης με τη σύγχρονη πολιτισμική δημιουργία. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η καθημερινότητα των Τρικαλινών πολιτών.»

Αναφορικά με το Διαχρονικό Μουσείο των Τρικάλων, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι, με την ολοκλήρωση των μελετών, μπορεί να μπει στις «ράγες», αναφέροντας ότι βρίσκεται «στα χέρια της Περιφέρειας», προκειμένου να αναδειχθεί ως  μοναδική πολιτιστική διαδρομή μαζί με το Λουτρό και το Μουσείο Τσιτσάνη.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων απένειμε στην Υπουργό Πολιτισμού αναμνηστικό δώρο, όπως και η κ. Μαντζανά, ενώ τιμητική πλακέτα – σημείο αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς, επέδωσε ο κ. Σακκάς στην “ψυχή” του Μουσείου Τσιτσάνη, τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Στέλιο Καραγιώργο.

Προηγήθηκε μικρής διάρκειας ξενάγηση της Υπουργού στους χώρους του Λουτρού και του Μουσείου.

Ακολούθησε μια ακόμη όμορφη συναυλία από τρεις τρικαλινούς τραγουδιστές, του Μπάμπη Αντωνίου, Χρυσή Παπαγιαννούλη και Κωνσταντίνα Πάλλα, που ερμήνευσαν τραγούδια του Τσιτσάνη και Θεσσαλών δημιουργών, τα οποία ακούστηκαν σε ελληνικές ταινίες. Η συναυλία ενθουσίασε το κοινό, καθώς ήταν η πρώτη μετά τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου Τσιτσάνη.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ένας-ενας, μη στριμωχνεσθε, θα ξαναθεμελιωθει με τον επόμενο δήμαρχο!!
    Εδώ το νοσοκομείο το θεμελιωσαν “εκατό “φορές ”
    Εκδηλώσεις ανάδειξης αυτών πού δεν έχουν να “δώσουν τίποτε “στο λαό, είναι αυτές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης