Τρικαλινές Αρσακειάδες στη δεκαετία του ’30 Reviewed by Momizat on . Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αθηνών, δηλαδή το Αρσάκειο, είχε Παράρτημα στα Τρίκαλα που λειτουργούσε ως Αστική Σχολή, αντίστοιχη του Σχολαρχείου (ημιγυμνάσιου), σ Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αθηνών, δηλαδή το Αρσάκειο, είχε Παράρτημα στα Τρίκαλα που λειτουργούσε ως Αστική Σχολή, αντίστοιχη του Σχολαρχείου (ημιγυμνάσιου), σ Rating: 0

Τρικαλινές Αρσακειάδες στη δεκαετία του ’30

Τρικαλινές Αρσακειάδες στη δεκαετία του ’30

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αθηνών, δηλαδή το Αρσάκειο, είχε Παράρτημα στα Τρίκαλα που λειτουργούσε ως Αστική Σχολή, αντίστοιχη του Σχολαρχείου (ημιγυμνάσιου), στο οποίο φοιτούσαν κοπέλες με προοπτική το Διδασκαλείο της Λάρισας από όπου αποφοιτούσαν ως δασκάλες.
Η Σχολή στεγάζονταν σε διώροφο κτίριο επί της οδού Αμαλίας στα Τρίκαλα, όπου σήμερα η Κλινική Παντελιδάκη, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’30 όταν και έκλεισε.
Η φωτοκάρτα από τον Αθανάσιο Μάνθο (γύρω στα 1930) απαθανατίζει τις μαθήτριες της Αστικής Σχολής Τρικάλων κατά την διάρκεια ημερήσιας εκδρομής στον Πυργετό πάνω στο παλιό ξύλινο γεφυράκι επί του Αγιαμονιώτη ποταμού που υπήρχε εκεί μέχρι το 1958.
Σωτήρης Κύρμπας

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή