“Τρικαλινή αγάπη” από μαθητές του Μουσικού Σχολείου σε διαγωνισμό Reviewed by Momizat on . Η τρίτη κατά σειρά δημιουργία από τον νομό μας, (μετά τη Μουσική Σχολή Δ. Καλαμπάκας και ομάδα μαητών που συνέθεσαν στο media lab της δημοτικής βιβλιοθήκης Τρικ Η τρίτη κατά σειρά δημιουργία από τον νομό μας, (μετά τη Μουσική Σχολή Δ. Καλαμπάκας και ομάδα μαητών που συνέθεσαν στο media lab της δημοτικής βιβλιοθήκης Τρικ Rating: 0

“Τρικαλινή αγάπη” από μαθητές του Μουσικού Σχολείου σε διαγωνισμό

Η τρίτη κατά σειρά δημιουργία από τον νομό μας, (μετά τη Μουσική Σχολή Δ. Καλαμπάκας και ομάδα μαητών που συνέθεσαν στο media lab της δημοτικής βιβλιοθήκης Τρικάλων) λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό life is good του ΣΚΑΪ. Πέντε μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων συνέθεσαν ένα τσιτσανικής έμπνευσης τραγούδι με τίτλο “Τρικαλινή Αγάπη”, που παραπέμπει φυσικά, ως τίτλος,  στο “Τρικαλινή παλιά μου Αγάπη”, του Βασίλη Τσιτσάνη.
Το τραγούδι ακολουθεί τα χνάρια παλιών συνθέσεων, ενώ, ταυτόχρονα, το βίντεο παρουσιάζει την αριστοκρατική συνοικία της πόλης: το Βαρούσι, καθώς και το Φρούριο με το ρολόι (σήμα κατατεθέν των Τρικάλων), τα παλιά Μανάβικα, το ποτάμι της “λήθης” που χωρίζει την πόλη σε δυο μέρη (τον Ληθαίο), και άλλα σημαντικά αξιοθέατα. Οι μαθητές που εμπνεύστηκαν και συνέθεσαν το τραγούδι,  δημιουργώντας και το βίντεο, είναι:
Σπύρος Ντόκος (στίχος , φωνή, μπουζούκι)
Στέλιος Χαλιμούρδας (σύνθεση, φωνή, μπουζούκι)
Χάρης  Παρίσης  (κιθάρα)
Ηρακλής Τασίκας (μπαγλαμάς)
Άλεξ Τζάρντο (σκηνοθεσία)
Οι δημιουργοί ευχαριστούν: το studio του Μουσείου “Βασίλης Τσιτσάνης”, τον κ. Στέλιο Καραγιώργο, τον κ. Χρήστο Κωστάκη, τον Γιώργο Ρέτο, την Ειρήνη Νίκου, τη Μαρία Χατζή, τον Χρήστο Λόλα, και όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του βίντεο/κομματιού.
Είναι προφανές πια, ότι, όχι μόνο το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων μεγαλουργεί, εμπνέοντας οι διδάσκοντες τους μαθητές, αλλά και ότι υπάρχουν, έντονη δημιουργική διάθεση, φαντασία, μεράκι και αποφασιστικότητα από τους μαθητές

Το τραγούδι θα το βρείτε εδώ

Πώς ψηφίζουμε

1) Με SMS

Στείλτε LIFE (κενό) 105 στο 54260
2S Α.Ε Χρέωση 0,31€/SMS (με ΦΠΑ).

2) Στο facebook

https://www.facebook.com/lifeisgoodgr/app_225522670947382

Θανάσης Μιχαλάκης

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας