Τρικαλινή βοήθεια στον Δήμο μέσω της ΕΤΕπ ; Reviewed by Momizat on . Ο συμπατριώτης Γιάννης Καλτσάς είναι ο προϊστάμενος του τμήματος χρηματοδοτήσεων για Ελλάδα και Κύπρο, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).   Και αυτ Ο συμπατριώτης Γιάννης Καλτσάς είναι ο προϊστάμενος του τμήματος χρηματοδοτήσεων για Ελλάδα και Κύπρο, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).   Και αυτ Rating: 0

Τρικαλινή βοήθεια στον Δήμο μέσω της ΕΤΕπ ;

Τρικαλινή βοήθεια στον Δήμο μέσω της ΕΤΕπ ;

Ο συμπατριώτης Γιάννης Καλτσάς είναι ο προϊστάμενος του τμήματος χρηματοδοτήσεων για Ελλάδα και Κύπρο, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

 

Και αυτός συζήτησε χθες με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, για τη χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων. Δηλαδή, όπως μεταφέρει η «Ναυτεμπορική», για τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες της Τράπεζας, καθώς και για τις νέες προτάσεις που εξετάζει.

Το υπουργείο λέει ότι η ΕΤΕπ ενδιαφέρθηκε για τη διαμόρφωση χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα ενεργειακής αποδοτικότητας, ουσιαστικά, για ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων του Δημοσίου με σχεδιασμό και συγκεκριμένο ποσοτικό προσδιορισμό.

Και εδώ έρχεται ο Δήμος Τρικκαίων, που είναι αυτός με τις δυνατότητες να υλοποιήσει τέτοιες δράσεις.

Εχει ήδη ένα παράδειγμα με τρία κτήρια που αναβάθμισε ενεργειακά, έχει έτοιμες κάποιες μελέτες, οπότε, είναι πιθανό να εξετάσει και το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Αν τα αξιοποιήσει, κέρδος θα έχει, γιατί θα μειωθεί το ποσό που θα πληρώνει για θέρμανση και αυτό θα πάει σε κάνα έργο που το χρειαζόμαστε

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή