Τρικαλινή νοσταλγία Reviewed by Momizat on . Η οδός Ασκληπιού την εποχή του μεσοπολέμου, από μια θαυμάσια επιχρωματισμένη καρτ ποστάλ που εξέδωσε τότε το “Χαρτεμπορικόν Κατάστημα Γεωργίου Χολέβα” της πόλης Η οδός Ασκληπιού την εποχή του μεσοπολέμου, από μια θαυμάσια επιχρωματισμένη καρτ ποστάλ που εξέδωσε τότε το “Χαρτεμπορικόν Κατάστημα Γεωργίου Χολέβα” της πόλης Rating: 0

Τρικαλινή νοσταλγία

Τρικαλινή νοσταλγία

Η οδός Ασκληπιού την εποχή του μεσοπολέμου, από μια θαυμάσια επιχρωματισμένη καρτ ποστάλ που εξέδωσε τότε το “Χαρτεμπορικόν Κατάστημα Γεωργίου Χολέβα” της πόλης μας. Η συγκεκριμένη ταχυδρομήθηκε το 1926.
Από το μέσον της κεντρικής γέφυρας η περίφημη οδός των Τρικάλων (που μόλις είχε μετονομαστεί από οδός “Σιδηροδρόμου” που ήταν η αρχική της ονομασία) αφήνει το μάτι να ταξιδεύσει μέχρι εκεί που το επέτρεπε ο φωτογραφικός φακός, αφού τροχοφόρα δεν υπήρχαν καλά-καλά τότε, ενώ και οι διερχόμενοι Τρικαλινοί είναι ελάχιστοι.
Το βλέμμα αντίθετα εστιάζει στα νεοκλασικά κτίρια ένθεν κακείθεν της Ασκληπιού, του “Πανελληνίου” και του ξενοδοχείου “Πετρούπολις” στα αριστερά και των ξενοδοχείων “Ολυμπία” και “Στέμμα” στα δεξιά. Μαζί, και οι αλέες στα δύο πεζοδρόμια της χωμάτινης ακόμη τότε οδού που την ακολουθούσαν μέχρι τον τελικό της προορισμό, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Σωτήρης Κύρμπας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή