"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Τρικαλινή ποιήτρια σε πρόγραμμα αγγλικού πανεπιστημίου για τα βιβλία του κόσμου

lafarm

Σχετικά άρθρα

biblio«Αround the World in 80+Books» («Ο γύρος του κόσμου σε 80+ βιβλία») ονομάζεται το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Βath (UniversityofBath) της Αγγλίας, που αφορά τη γνωριμία των φοιτητών του με τη διεθνή λογοτεχνία και με Βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων όλου του κόσμου. Η δράση διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Bathτης Αγγλίας και απευθύνει πρόσκληση στο προσωπικό και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου να προτείνουν την «αγαπημένη τους βιβλιοθήκη» ή ένα βιβλίο που φέρει «το άρωμα μιας χώρας».

Από την Ελλάδα συμμετέχει η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας στον Βόλο, ενώ πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στη λίστα των βιβλίων που εκπροσωπούν την Ελλάδα η ποιητική συλλογή της συμπολίτισσάς μας, Ελένης Χρ. Αλεξίου, «Το Φλας». Άλλα βιβλία της συλλογής «Around the World in 80+books» είναι η «Αστραδενή» της Ευγενίας Φακίνου, το «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού, «Το σοφό παιδί» του Χρήστου Χωμενίδη κ.α.

 

 

 

Η Ελένη Αλεξίου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Βαth και διάκριση για τη διπλωματική της εργασία «Προωθώντας την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση σε πολυπολιτισμικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα». Ανάμεσα στους καθηγητές της, οι Trevor Grimshaw και Mary Hayden, πρωτεργάτες στην Γλωσσική και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση.

flas
Μπορείτε να την ακούσετε σε ένα άλλο πόνημά της, διήγημα αυτή τη φορά:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης