Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί που μοχθούν και βραβεύονται Reviewed by Momizat on . Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly» του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, η εκδήλωση βράβευσης εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίο Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly» του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, η εκδήλωση βράβευσης εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίο Rating: 0

Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί που μοχθούν και βραβεύονται

Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί που μοχθούν και βραβεύονται

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly» του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, η εκδήλωση βράβευσης εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι διακρίθηκαν στη δράση «Αριστεία & Καινοτομία στην Εκπαίδευση».

Η απονομή των βραβείων έγινε από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής Καθ. Θεμιστοκλή Παναγιωτόπουλο.

Ο θεσμός «Αριστεία και Ανάδειξη Καλών Πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» έχει ως στόχο την αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται στα σχολεία, ως βάσης για τον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου μέσα από την επιβράβευση και τη δημόσια ανάδειξη «Βέλτιστων Πρακτικών» της μαθησιακής διαδικασίας.

Φέτος υποβλήθηκαν 1035 έργα πανελληνίως, τα οποία εκπονήθηκαν (ατομικά ή ομαδικά) από 1850 εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Από τα έργα αυτά βραβεύτηκαν 105 (λόγω ισοβαθμίας με το 100), από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Σημαντικό για το Νομό Τρικάλων είναι το γεγονός ότι, αν και μόλις 2 από τα βραβευθέντα έργα υλοποιήθηκαν σε σχολεία της περιοχής, ωστόσο κατέκτησαν εξέχουσες θέσεις στην πανελλήνια κατάταξη (Top 12 πανελληνίως).

Τα έργα που υλοποιήθηκαν στο Νομό Τρικάλων είναι τα εξής:

1. «Ο Πηνειός εκπέμπει SOS. Στο σχολείο μας οργανώνουμε εκστρατεία βοήθειας. Θα βοηθήσεις;», το οποίο υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Βασίλειο Γεωργολόπουλο & Παναγιώτα Γρηγοράτου, στο Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών και

2. «Επιλύοντας περιβαλλοντικά προβλήματα με τη γλώσσα των Comics… και όχι μόνο», το οποίο υλοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό Βασίλειο Νάστο, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας.

Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αθανάσιο Κυριαζή, η αξιολόγηση των υποβληθέντων έργων έγινε από μη αμειβόμενη Επιστημονική Επιτροπή 654 μελών.

Η διαδικασία αξιολόγησης προέβλεπε διπλή ανώνυμη κρίση και βαθμολόγηση, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και προδιαγραφές, όπως: Καινοτομία, Μαθησιακό Αποτέλεσμα, Παιδαγωγική Αξία, Εφαρμοσιμότητα και Σαφήνεια Περιεχομένου.

Το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει πως για την ολοκλήρωση της προσπάθειας οφείλεται ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σ’ αυτήν, αλλά και στα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης που υποστήριξε το Θεσμό και έκρινε τα έργα που υποβλήθηκαν.

Το περιεχόμενο των βραβευθέντων έργων θα είναι σύντομα προσβάσιμο στην ιστοσελίδα του θεσμού «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» και συγκεκριμένα στο «Αποθετήριο Καλών Πρακτικών» http://excellence.sch.gr

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή