Τρικαλινοί μαθητές διακρίθηκαν στον «Θαλή» Reviewed by Momizat on . Σας ενημερώνουμε για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων του 74ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «Ο Θαλής» που Σας ενημερώνουμε για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων του 74ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «Ο Θαλής» που Rating: 0

Τρικαλινοί μαθητές διακρίθηκαν στον «Θαλή»

Τρικαλινοί μαθητές διακρίθηκαν στον «Θαλή»

Σας ενημερώνουμε για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων του 74ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «Ο Θαλής» που είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2013.

Συνολικά σαράντα πέντε (45) μαθητές από γυμνάσια και λύκεια του νομού μας προκρίθηκαν και μπορούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση που είναι «Ο Ευκλείδης» και θα λάβει χώρα στις 18 Ιανουαρίου στην πόλη των Τρικάλων.

Στη συνέχεια οι διακριθέντες του «Ευκλείδη» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο Αρχιμήδης» που θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Ακολούθως και μετά από τον Προκριματικό Διαγωνισμό θα στελεχωθούν οι δύο Εθνικές ομάδες Μαθηματικών (από μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων) που θα λάβουν μέρος στην 31η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Βουλγαρία, Μάιος 2014), στην 18η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (ΠΓΔΜ, Ιούνιος 2014) και στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Νότια Αφρική, Ιούλιος 2014).

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) είναι το μεγαλύτερο και αρχαιότερο επιστημονικό σωματείο της χώρας μας. Από το 1918 αναπτύσσει πολύπλευρη δραστηριότητα. Η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της. Μια από τις δράσεις της είναι η ετήσια διοργάνωση τεσσάρων Πανελλήνιων Μαθητικών Διαγωνισμών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται με την ακόλουθη ονοματολογία: “ΘΑΛΗΣ”, “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ”, “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ” και “ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ”. Οι μαθητές που προκρίνονται από τον καθένα συμμετέχουν στον επόμενο. Ο σκοπός τους είναι η διάδοση και η καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ, Στέλιος Αμπράζης μας επισήμανε: «Από τους 295 συμμετέχοντες μαθητές, των γυμνασίων και λυκείων του νομού μας, προκρίνονται οι 45, δηλαδή το 15%. Οι επιτυχόντες μπορούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους μας Μαθηματικούς». (οι φωτό ανοίγουν σε νέα καρτέλα με δεξί κλικ)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή