Τρικαλινοί πολιτικοί λάτρεις της βίας Reviewed by Momizat on . Δήμαρχος και βουλευτές Του Χρήστου Σταμόπουλου   Μας έχει εντυπωσιάσει η ευκολία με την οποία θεσμικοί Τρικαλινοί πολιτικοί τάσσονται υπέρ της βίας. Θ’ ανα Δήμαρχος και βουλευτές Του Χρήστου Σταμόπουλου   Μας έχει εντυπωσιάσει η ευκολία με την οποία θεσμικοί Τρικαλινοί πολιτικοί τάσσονται υπέρ της βίας. Θ’ ανα Rating: 0

Τρικαλινοί πολιτικοί λάτρεις της βίας

Τρικαλινοί πολιτικοί λάτρεις της βίας

Δήμαρχος και βουλευτές

Του Χρήστου Σταμόπουλου

 

Μας έχει εντυπωσιάσει η ευκολία με την οποία θεσμικοί Τρικαλινοί πολιτικοί τάσσονται υπέρ της βίας. Θ’ αναφέρουμε δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Α΄

     Τον Σεπτέμβρη 2011 ο Δήμαρχος Τρικάλων κ Λάππας κάλεσε τα ΜΑΤ στο Δημαρχείο για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των απολυμένων και απλήρωτων συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου.

  Ήταν ο πρώτος Δήμαρχος στην ιστορία της πόλης των Τρικάλων που χρησιμοποίησε δυνάμεις καταστολής σε βάρος εργαζομένων και –απ’ όσο γνωρίζουμε- ο μόνος πανελλαδικά αιρετός αυτοδιοικητικός  άρχων που προσφεύγει τα τελευταία χρόνια στην κρατική βία εναντίον λαϊκών κινητοποιήσεων.

Έκτοτε,  δικαίως τον ακολουθεί το προσωνύμιο: «ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ»!

Μπορεί να πέρασαν δύο και πλέον έτη, ωστόσο δεν είδαμε τον κ. Δήμαρχο γι’ αυτή του την πολιτικά ανίερη πράξη  να ζητεί συγγνώμη απ’ τα θύματά του ή τους Τρικαλινούς πολίτες. Αντίθετα, ακούσαμε ότι σκοπεύει να ζητήσει εκ νέου την ψήφο τους! O tempora, o mores!

Β΄

  Το παράδειγμα βίας που μας έδωσε το 2011 ο «πρώτος» (!;) πολίτης της πόλης φαίνεται να ζήλεψαν και οι τρείς τοπικοί νεοδημοκράτες βουλευτές (Ταμήλος, Βλαχογιάννης, Σκρέκας).

Πριν λίγες μέρες,  μαζί με μ’ άλλους 29 γαλάζιους συναδέλφους τους, υπέγραψαν το “κείμενο των 32” με το οποίο, λόγω … ανομίας (!!!), τάσσονται υπέρ της επέμβασης των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να καταστείλουν τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των απολυμένων και απλήρωτων εργαζομένων της ΕΡΤ.

Είναι ενδιαφέρον πως μόνο  απ’ τον Νομό μας το παραπάνω κείμενο της βίας υπογράφεται απ’ όλους τους νεοδημοκράτες βουλευτές (3 στους 3!)

Γ΄

   Ως Τρικαλινοί πολίτες βλέπουμε με αποτροπιασμό και ισχυρό σοκ τα «πολιτικά γκεσέμια» του τόπου μας να τάσσονται με εξαιρετική ευκολία αναφανδόν υπέρ της χρήσης βίας! Αρκεί η βία και καταστολή να στρέφεται κατά εργαζομένων και δη απολυμένων και δη απλήρωτων ! Είτε αυτοί είναι οι ΠΡΩΗΝ του Δήμου Τρικκαίων είτε οι ΠΡΩΗΝ της πρώην ΕΡΤ.

Φαίνεται πως για τους τέσσερες (4) Τρικαλινούς μνημονιακούς πολιτικούς η βία, η οργανωμένη κρατική κατασταλτική βία, είναι θεμιτή, επιτρεπτή και αναγκαία πρώτα απ’ όλα ενάντια στους πιο αδύναμους εργαζόμενους, δηλαδή τους απολυμένους και απλήρωτους.

Όσο πιο αδύναμοι, τόσο πιο εύκολη λεία για τα δόντια της εξουσίας τους! Έτσι θα φοβηθούν και οι άλλοι!

Επιμύθιο

  Οι Λάππας, Βλαχογιάννης, Ταμήλος, Σκρέκας (και όσοι όμοιοί τους), ως μνημονιακοί πολιτικοί μέχρι το μεδούλι, ως «πολιτικά φερέφωνα» του μνημονιακού καθεστώτος που βύθισε τον λαό και τη χώρα στη φτώχεια και την υποδούλωση, επειδή στερούνται πειστικού πολιτικού λόγου, όλο και περισσότερο από δω και μπρος θα λατρεύουν και θα επιζητούν τη βία. Τη βία κατά του λαού!

Η λύση είναι μία! Αν θέλουμε ν’ απαλλαγούμε απ’ τη βία της φτώχειας και την κατασταλτική βία που αναπόφευκτα τη συνοδεύει, και η οποία τόσο πολύ λατρεύεται απ’ την τετρανδρία των Τρικάλων, η ανατροπή ΣΥΝΟΛΙΚΑ του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι μονόδρομος!

 «Πάρτε νερό μαζί σας, το μέλλον έχει πολλή ξηρασία!» Αλλά και συναρπαστικό ενδιαφέρον!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή