Τρικαλινοί φαρμακοποιοί προς βουλευτές: Θυμηθείτε τον ρόλο σας Reviewed by Momizat on . Ψήφισμα προς τους βουλευτές Τρικάλων εξέδωσε ο Φαρκαμευτικός Σύλλογος, μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη του (και τα οποία και στον νομό μας βρίσκο Ψήφισμα προς τους βουλευτές Τρικάλων εξέδωσε ο Φαρκαμευτικός Σύλλογος, μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη του (και τα οποία και στον νομό μας βρίσκο Rating: 0

Τρικαλινοί φαρμακοποιοί προς βουλευτές: Θυμηθείτε τον ρόλο σας

Τρικαλινοί φαρμακοποιοί προς βουλευτές: Θυμηθείτε τον ρόλο σας

Ψήφισμα προς τους βουλευτές Τρικάλων εξέδωσε ο Φαρκαμευτικός Σύλλογος, μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη του (και τα οποία και στον νομό μας βρίσκονται σε απεργία διαρκείας):

Προς τους βουλευτές του νομού Τρικάλων
Μετά από Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων σας στέλνουμε το εξής ψήφισμα:
Το πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στην βουλή βάζει οριστικά ταφόπλακα στο ελληνικό φαρμακείο και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας που αυτό με συνέπεια προσφέρει.
Περιλαμβάνει μια δέσμη φωτογραφικών διατάξεων, χωρίς δημοσιονομικό όφελος για τηνεθνική οικονομία, οι οποίες έχουν ως μόνο στόχο την απορρύθμιση της ευαίσθητης φαρμακευτικής αγοράς και την είσοδο ιδιωτικών μεγαλοσυμφερόντων σε αυτήν.
Ολέθριες θα είναι οι συνέπειες αυτού του τερατουργήματος-νομοθετήματος τόσο στο φαρμακείο της γειτονιάς, που όλοι ξέρουν και εμπιστεύονται, όσο και στη δημόσια υγεία εν γένει.
Σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν υπάρχει το μοντέλο που προωθεί το νομοσχέδιο αυτό. Θα επιτρέψετε να γίνουμε όλοι πειραματόζωα, ασθενείς και λειτουργοί υγείας, στο βωμό μεγαλοκεφαλαιούχων;
Το ελληνικό φαρμακείο υπέστη καρτερικά την τεράστια μείωση τζίρου, την απώλεια κεφαλαίων από την μείωση τιμών των φαρμάκων του αποθέματος του, τεράστια φορολόγηση, υπερβολικές καθυστερήσεις πληρωμών από τους ασφαλιστικούς φορείς,μείωση του ποσοστού κέρδους του, επιστροφή χρημάτων στο κράτος με τη μορφή του rebate και τόσα άλλα.
Το ελληνικό φαρμακείο δεν έχει άλλο να δώσει. Ως εδώ!
Η φαρμακευτική δαπάνη βρίσκεται εντός των μνημονιακών μας υποχρεώσεων. ΄Ολα οσα νομοθετούνται είναι εκ του πονηρού.
Κ. Βουλευτές του Ελληνικού Κράτους δεν θα υπάρξουν πλεον δικαιολογίες για όποιον ψηφίσει αυτό το μόρφωμα . Όπως δεν θα υπάρξει και ανοχή από τον Έλληνα Φαρμακοποιό για όποιον λησμονήσει το ρόλο του ως αντιπρόσωπος του Ελληνικού Λαού.
Θυμηθείτε το ρόλο σας και θα είμαστε δίπλα σας αρωγοί στην προσπάθεια να σωθεί η χώρα. Ψηφίστε υπέρ των μονοπωλίων, των πολυεθνικών και όλων των ξένων και εγχώριων μεγαλοσυμφερόντων και θα βρείτε εμάς, τις οικογένειές μας και όλους τους ασθενείς μας απέναντί σας.
Ο πρόεδρος                                                                                      Ο γραμματέας
ΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                                         ΠΑΠΑΠΟΥΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σημειώνεται ότι σήμερα περί τις 12 το μεσημέρι, λεωφορείο με φαρμακοποιούς θα αναχωρήσει για τη συγκέντρωση στην Αθήνα.

Αφήστε το σχόλιο σας