Τρικαλινός γιατρός πλαστογραφούσε συνταγές για «ειδικά» φάρμακα Reviewed by Momizat on . Τον τρόπο με τον οποίο ένας 49χρονος γιατρός από τα Τρίκαλα διέθετε το «εμπόρευμά» του εξετάζουν οι Αρχές, μετά τη σύλληψή του το προηγούμενο Σάββατο. Ο 49χρονο Τον τρόπο με τον οποίο ένας 49χρονος γιατρός από τα Τρίκαλα διέθετε το «εμπόρευμά» του εξετάζουν οι Αρχές, μετά τη σύλληψή του το προηγούμενο Σάββατο. Ο 49χρονο Rating: 0

Τρικαλινός γιατρός πλαστογραφούσε συνταγές για «ειδικά» φάρμακα

Τρικαλινός γιατρός πλαστογραφούσε συνταγές για «ειδικά» φάρμακα

Τον τρόπο με τον οποίο ένας 49χρονος γιατρός από τα Τρίκαλα διέθετε το «εμπόρευμά» του εξετάζουν οι Αρχές, μετά τη σύλληψή του το προηγούμενο Σάββατο. Ο 49χρονος συνελήφθη όταν επιχείρησε να αγοράσει από φαρμακείο στην περιοχή της Κηφισιάς φάρμακα τα οποία χρειάζονται ειδικές συνταγές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ναρκωτικές ύλες. Η φαρμακοποιός, στο φαρμακείο που εφημέρευε, αποδείχθηκε έμπειρη και είδε αμέσως ότι η συνταγή που προσκόμισε ήταν «ύποπτη» και κάποια από τα στοιχεία λανθασμένα. Αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τον 49χρονο, κάλεσε την Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα ο γιατρός συνελήφθη από άνδρες της Αμεσης Δράσης.

Προφανώς όμως, δεν ήταν εξίσου έμπειροι όλοι οι φαρμακοποιοί με τους οποίους είχε συνδιαλλαγεί ο συλληφθείς, καθώς σε έρευνες που έκανε η Αστυνομία εντόπισε κενές φιάλες από την ουσία που προσπάθησε να αγοράσει. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο αυτοκίνητο αλλά και στο σπίτι του 49χρονου γιατρού βρέθηκαν πλήθος αποδεικτικά στοιχεία πλαστογράφησης. Πρόκειται για στρογγυλές σφραγίδες δημόσιων υπηρεσιών, δίγραμμο συνταγολόγιο μπλοκ ειδικών συνταγών ναρκωτικών (με στοιχεία και υπογραφή άλλου γιατρού), σφραγίδες φαρμακείων, σφραγίδα γνήσιου υπογραφής των ΚΕΠ κ.ά. Ο 49χρονος παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη για απάτη, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα, ενώ οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τυχόν άλλα στοιχεία ή εμπλεκόμενα άτομα.

Σε άλλη περίπτωση, στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν παράνομο οδοντιατρείο στην Αθήνα και συνέλαβαν τον 59χρονο χειρουργό οδοντίατρο ιδιοκτήτη του. Κατά τη διάρκεια ελέγχου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το ιατρείο δεν είχε άδεια λειτουργίας ενώ εντόπισαν και άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας, όπως φορολογικές. Το ιατρείο απασχολούσε τρεις υπαλλήλους. Εκτός από τη δικαστική πορεία της υπόθεσης, η Αστυνομία ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΣΕΠΕ) αλλά και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής.
ΚΩΣΤΑΣ ΟΝΙΣΕΝΚΟ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή