"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Τρικαλινός ιερέας στα δίχτυα κυκλώματος απάτης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χρυσές δουλειές έκαναν τα μέλη μιας σπείρας, ο εγκέφαλος της οποίας είναι έγκλειστος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου, εξαπατώντας ιερείς κατ΄εξακολούθηση σε όλη τη χώρα. Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συνέλαβαν όλα τα μέλη της.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκατρείς περιπτώσεις απάτης σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες και Πρέβεζα, ενώ η παράνομη δραστηριότητας της ομάδας προσδιορίζεται τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες σε Πάτρα, Αμαλιάδα και Αγία Βαρβάρα Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας και Ηλείας, τέσσερις  άνδρες, Ρομά, ηλικίας 37, 34, 29 και 27 ετών, και μια Ρομά, ηλικίας 29 ετών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο 37χρονος «αρχηγός» της οργάνωσης, ο οποίος είναι έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών, για παρόμοιες υποθέσεις.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα  δικογραφία – για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και του τελωνειακού κώδικα.

Όι συλληφθέντες είχαν συστήσει οργανωμένη εγκληματική ομάδα, με διακριτούς, προκαθορισμένους ρόλους και εξαπατούσαν ιερείς σε όλη την επικράτεια, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, σε όλα τα στάδια της παράνομης δράσης τους (εντοπισμός θυμάτων – εξαπάτηση – αποκόμιση χρημάτων)
Πιο αναλυτικά ο 37χρονος εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης,  είχε αναλάβει να προσεγγίζει τηλεφωνικά ιερείς, προφασιζόμενος ότι ήταν ο Πρωτοσύγκελος της εκάστοτε Μητρόπολης.
Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες παρέθετε ψευδή γεγονότα ως αληθινά και έπειθε τους παθόντες – ιερείς να του διαθέτουν διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους στα ασφαλιστικά ταμεία, τη διεκδίκηση μεγάλων χρηματικών ποσών από δικαστικές διαμάχες ακόμη και την καταβολή μεγάλων ποσών από ΕΣΠΑ για την ανέγερση ναών.
Στη συνέχεια, ο 34χρονος συνεργός του, συναντούσε τους ιερείς, στους οποίους παρουσιάζονταν ως γραμματέας ή απεσταλμένος της Μητρόπολης και λάμβανε τα χρηματικά ποσά, που είχαν συμφωνήσει οι παθόντες με τον 37χρονο.
Ο 29χρονος και ο 27χρονος μετέβαιναν εναλλάξ, με τον 34χρονο στα ραντεβού με τους ιερείς, ως οδηγοί του, ενώ επιπλέον επιτηρούσαν τον χώρο.
Η 29χρονη, παραλάμβανε τα χρήματα για λογαριασμό του 37χρονου από τα άλλα μέλη της οργάνωσης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•       (12.225) ευρώ
•       πέντε οχήματα,
•       πιστόλι,
•       μονόκαννο,
•       (322) γραμμάρια καπνού,
•       (30) κινητά τηλέφωνα,
•       πληθώρα καρτών τηλεφώνου (sim),
•       (2) τάμπλετ,
•       φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
•       ξύλινη σφραγίδα με στοιχεία Ιερού Ναού.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι, τρία από τα παραπάνω πέντε κατασχεμένα οχήματα, αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της παράνομης δράσης της οργάνωσης από τα χρήματα που είχαν αποσπάσει οι δράστες.
Επιπλέον τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να δυσχεραίνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό τους και να «καλύπτουν» τα ίχνη τους χρησιμοποιούσαν διαφορετικούς αριθμούς τηλεφώνων, ενώ άλλαζαν συχνά τηλεφωνικές συσκευές.
pgivaxwkzd5479e914b9705Από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκε η τέλεση από τους δράστες δεκατριών περιπτώσεων απάτης σε βάρος ιερέων σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Τρίκαλα, Κοζάνη, Σέρρες και Πρέβεζα.
Σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους το χρηματικό ποσό των 235.600 ευρώ.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών, προέκυψε ότι οι τέσσερεις ημεδαποί άνδρες, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Παρακαλούνται όσοι  πολίτες και ιδίως ιερείς έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με το συγκεκριμένο τρόπο να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, στα τηλέφωνα 2610 –  695140 και 695142.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρόληψης περιστατικών απάτης, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να μην πείθονται εύκολα από άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν, είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
Ιδιαίτερα, παρακαλούνται οι κληρικοί να μην πείθονται όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα, τα οποία προφασίζονται ότι εργάζονται σε ασφαλιστικούς φορείς και τους ζητούν προσωπικά στοιχεία ή την καταβολή χρημάτων για τη δήθεν εκκαθάριση ή διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων.

Πηγή thebest.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης