Τρικαλινός τ. Δήμαρχος και Λαρισαίος αιρετός, στη “λίστα Νικολούδη” Reviewed by Momizat on . Το όνομα του τέως Δημάρχου του τέως Δήμου Οιχαλίας, Θαν Ζιώγκου, περιλαμβάνεται στην περίφημη πια «λίστα Νικολούδη». Δηλαδή, στη λίστα με τα ονόματα αιρετών που Το όνομα του τέως Δημάρχου του τέως Δήμου Οιχαλίας, Θαν Ζιώγκου, περιλαμβάνεται στην περίφημη πια «λίστα Νικολούδη». Δηλαδή, στη λίστα με τα ονόματα αιρετών που Rating: 0

Τρικαλινός τ. Δήμαρχος και Λαρισαίος αιρετός, στη “λίστα Νικολούδη”

Τρικαλινός τ. Δήμαρχος και Λαρισαίος αιρετός, στη “λίστα Νικολούδη”

Το όνομα του τέως Δημάρχου του τέως Δήμου Οιχαλίας, Θαν Ζιώγκου, περιλαμβάνεται στην περίφημη πια «λίστα Νικολούδη». Δηλαδή, στη λίστα με τα ονόματα αιρετών που δεν υπέβαλαν δήλωση πόθεν έσχες ή, ή το κατέθεσαν ελλιπές, με λάθη.

Ο κ. Ζιώγκος, που λόγω αλφαβητικής σειράς, το όνομά του βρίσκεται πρώτο στον κατάλογο, ανήκει στην κατηγορία «ανακρίβεια». Το τι σημαίνει αυτό, είναι προς το παρόν μη διευκρινισμένο. Επίσης, στη λίστα περιλαμβάνεται το όνομα του τέως πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Χρήστου Λιάπη, στην κατηγορία «μη υποβολή»

Η λίστα δόθηκε στη Βουλή από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τάσο Νεράντζη, διότι κατηγορήθηκε ότι δεν το δημοσιοποίησε.

Όπως γράφει η aftodioikisi.gr:

«Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου «έδειξε» τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τάσο Νεράντζη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των δημάρχων, των περιφερειαρχών, των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων που εμπεριέχονται στην Έκθεση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από την οποία μπορεί βεβαίως οποιοσδήποτε να ζητήσει τα ονόματα αυτά, εφόσον έχουν περιέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας –και βεβαίως το δικαιούται- και υποχρεούται στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής να τα αποστείλει, κατόπιν αιτήματός της βέβαια», πρόσθεσε.

Λίγο αργότερα, τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «έδειξε» και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου  η οποία επικαλούμενη υπαλλήλους της Βουλής υποστηρίζει ότι το σχετικό έγγραφο έφτασε στο Κοινοβούλιο την Πέμπτη ή το πρωί της Παρασκευής, αλλά ο κ. Νεράντζης αντί να το διανείμει στους βουλευτές το πήρε μαζί του και εξαφανίστηκε».
Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 413 ονόματα ατόμων. Ανάμεσα τους και 81 αιρετοί (έξι περιφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς επίσης 75 δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι).

Στη λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Ηρακλείου Κρήτης Γιάννης Κουράκης, Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός (έχει ήδη τεθεί σε αργία), Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος (επίσης έχει τεθεί σε αργία), Περάματος Παντελής Ζουμπούλης, Κερατσινίου, Λουκάς Τζανής , ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας Αναστάσιος Χατζηλαζάρου ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου Μιχάλης Ζορπίδης, και ο προφυλακισμένος για χρηματισμό πρώην αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου Μάριος Λιακόπουλος.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Παράλληλα στη λίστα φιγουράρουν ο (ακραιφνής «σαμαρικός») πρώην γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου που αναβαθμίστηκε πρόσφατα σε γ.γ. ΑΔ Αττικής, Μανόλης Αγγελάκας, τρεις αντιπεριφερειάρχες Ιονίων Νήσων (περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου) και ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός) Χρήστος Λιάπης.

 

Νυν βουλευτής

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοϊλης περιλαμβάνεται στη λίστα Νικολούδη με τους 81 αιρετούς που δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμοίλης που το 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας, βρίσκεται στο νο 62 ως μέλος της Επιτροπής Ζωής του Δήμου Κέρκυρας γιατί δεν είχε υποβάλλει δήλωση «πόθεν έσχες».

 Πηγή (tovima.gr, aftodioikisi.gr)
dhmarxoi2

lista_nikoloudi_perifereies_aftodioikisi

Σχόλια (2)

Αφήστε το σχόλιο σας