Τρικαλινός ψυχίατρος : “Η περίπτωση Γεωργιάδη”. Reviewed by Momizat on . Από χθες οι ξενύχτηδες τηλεθεατές των τηλεπωλήσεων έχουν τις μαύρες τους. Ένας από την τριάδα των μεγάλων αστεριών του χώρου (οι άλλοι είναι οι Βελλόπουλος και Από χθες οι ξενύχτηδες τηλεθεατές των τηλεπωλήσεων έχουν τις μαύρες τους. Ένας από την τριάδα των μεγάλων αστεριών του χώρου (οι άλλοι είναι οι Βελλόπουλος και Rating: 0

Τρικαλινός ψυχίατρος : “Η περίπτωση Γεωργιάδη”.

Τρικαλινός ψυχίατρος : “Η περίπτωση Γεωργιάδη”.

Από χθες οι ξενύχτηδες τηλεθεατές των τηλεπωλήσεων έχουν τις μαύρες τους. Ένας από την τριάδα των μεγάλων αστεριών του χώρου (οι άλλοι είναι οι Βελλόπουλος και Λιακόπουλος) αποχώρησε από το προσκήνιο. Αφορμή στάθηκε η προώθηση γιλέκου με ικανότητες να θεραπεύει τα πάντα και το οποίο άλλαξε τη ζωή και την υγεία του πρώην πλέον τηλεπωλητή Άδωνη Γεωργιάδη.

Η περίπτωση του κ. Γεωργιάδη είναι ξεχωριστή στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας. Έχει θαυμαστές, αλλά και φανατικούς αντιπάλους. Οι πρώτοι αναφέρονται στην εργατικότητά του, στην επιμονή του, στην εξυπνάδα του και στο ότι είναι αυτοδημιούργητος. Οι δεύτεροι τον μέμφονται κυρίως για τις απόψεις του, που χαρακτηρίζονται ακροδεξιές. 


Στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι ισχύει το γνωστό ανέκδοτο του Χότζα: έχουν και οι δύο δίκιο. Για τους πρώτους όμως, θεωρώ ότι η αδυναμία που του έχουν είναι για άλλο κυρίως λόγο, για την ικανότητά του να απαντά (να τα “χώνει”) στους Συριζαίους. Και σε αυτό όμως έχουν δίκιο. Είναι όντως δεινός ρήτορας και δεν είναι εύκολο να τον αντιμετωπίσει κανείς, είτε στη βουλή, είτε στα τηλεοπτικά πάνελ, τα οποία λατρεύει.


Επιτρέψτε μου όμως να σταθώ σε μία άλλη διάσταση του κ. Γεωργιάδη που μου προκαλεί ενδιαφέρον. Αυτή είναι ο σεβασμός που δείχνει στον πολίτη, είτε αυτός είναι καταναλωτής των προϊόντων του, είτε ψηφοφόρος του.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι πουλάει ένα προϊόν, αλλά ότι γνωρίζει ότι αυτό είναι μια απάτη και κάνει τα πάντα για στο πουλήσει. Λέει ψέματα για την προσωπική του εμπειρία και αναφέρεται και σε μελέτες που δεν υπάρχουν.

Επειδή πρόκειται για προϊόν που έχει να κάνει με την υγεία, το ζήτημα είναι σοβαρότερο. Επομένως, τα περί εργατικότητας στην προκειμένη περίπτωση είναι άτοπα. Το να πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες, απαιτεί κόπο.

Αλλά προφανώς μια τέτοια δικαιολογία για την απάτη που διαπράττεις είναι αστεία.
Στο πολιτικό πεδίο συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Ο κ. Γεωργιάδης στο παρελθόν έσκαγε στα γέλια όταν του έλεγαν ότι θα πάει στη ΝΔ, αλλά το έκανε σαν να έπινε ένα ποτήρι νερό (που λέει και ο φιλόσοφος Τσιάρτας).

Αναφερόταν προσβλητικά σε Σαμαρά και Μητσοτάκη, αλλά κατέληξε το δεξί τους χέρι. Οι αντισιωνιστικές του κορώνες ξεπεράστηκαν (για να σταθεί ως αντιπρόεδρος κόμματος που βρίσκεται σε αναμονή για την εξουσία) με μια συγνώμη.


Στοιχηματίζω με ασφάλεια ότι στις επόμενες εκλογές ο κ. Γεωργιάδης θα καταγράψει ρεκόρ ψήφων στη Β Αθηνών. Θα καταρρίψει ακόμη και αυτό του τεράστιου Βαρουφάκη. Και μόνο τυχαίο δεν θα είναι…

Aχιλλέας Οικονόμου

η εικόνα προφίλ του χρήστη Achilleas Oikonomou

Σχόλια (1)

  • Η.Λ.

    Εσείς τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ μας έχετε πουλήσει φυκια για μεταξωτες κορδελες που δεν περιγράφονται.
    Βαλτε κανένα γιλεκο νανοτεχνολογιας να σας γειανει τον πόνο της ήττας του εκλεκτου σας Ραγκουση.
    Αρχιστε τις ψυχαναλυσεις στο χώρο σας θα βρείτε πολλούς ασθενείς.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή