"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24.5 C
Trikala

Τρικαλινό Gala της Αντικαρκινικής – Είναι ωραία η επιθυμία να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας. Μόνο όμως όταν γίνεται διακριτικά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Φιλανθρωπικό γκαλά διοργάνωσε στην πόλη μας η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία παράρτημα Τρικάλων.

Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται σ αυτή την πόλη. Πηγαν oι φιλάνθρωπες κυρίες σε ένα αντικαρκινικό γκαλά σαν να πήγαιναν στα βραβεία mad.

Ονόματα δεν χωράνε στη μικρή μου αναφορά, αλλά ήταν όλες όσες γνωρίζετε και δεν γνωρίζετε, από τα πολύ υψηλά κλιμάκια της κοινωνικής ζωής.

Μετέτρεψαν σε ένα απλό κοσμικό γεγονός  ,χωρίς συναίσθηση της ιερότητας του σκοπού ,μιλάμε για υπέροχες τουαλέτες και  μέσα στα γέλια και τις σελφι.

Στο μεταξύ όπως έγραψε στα sosial μία φίλη “αν έδιναν τα χρήματα που έδωσαν για φουστάνια και παπούτσια και τσάντες και χρυσαφικά θα ήταν αρκετά για να δημιουργηθεί η ειδική πτέρυγα στο νοσοκομείο”.

Το δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε στα κοινωνικά δίκτυα όπου ήταν εμφανής η επιδειξιομανία και η τάση υπεροχής.

Λοιπόν , ας πάρε τώρα στα  στοιχειώδη :

Η υγεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα που οφείλει η πολιτεία να το διασφαλίζει μέσω της απρόσκοπτης δωρεάν πρόσβασης τόσο στην πρόληψη όσο και σε θεραπείες και φάρμακα την ώρα που θα μας βρει το κακό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η φιλανθρωπία περιττεύει : ο πολίτης είναι υποκείμενο δικαιωμάτων και δε χρειάζεται να απεμπολήσει την αξιοπρέπειά του μετατρεπόμενος σε αντικείμενο φιλάνθρωπης ελεημοσύνης.

Γράφει ο Εντουάρντο Γκαλεάνο : “Δεν πιστεύω στη φιλανθρωπία. […] Η φιλανθρωπία είναι κατακόρυφη. Πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω”.

Είναι πιο επείγον από ποτέ να διεκδικήσουμε ως κοινωνία την ενίσχυση του θεσμού της δωρεάν δημόσιας υγείας.

Η φιλανθρωπία δεν μπορεί να είναι θεσμός σε μία σύγχρονη κοινωνία.

Δεν μπορεί να υποκαθιστά την κρατική μέριμνα.

Είναι απομεινάρι του παρελθόντος, με το οποίο δυστυχώς δεν έχουμε τελειώσει.

ο φακός του Κωνσταντίνου Κατσιάνη ήταν εκεί!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αλήθεια τα έσοδα από το Gala που θα πάνε?δεν έμεινε κανένα κομμάτι τοίχου στην χειρουργική και στα τακτικά ιατρεία από τους πίνακες που έχουν αγοραστεί με τις εισπράξεις του gala..? μην προκαλείτε κυρίες μου με τα συνολάκια σας ,όταν οι καρκινοπαθείς δεν έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας ,όταν οι οικογένειες τους έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά και βρίσκονται σε συναισθηματική κατάρευση.. μαζευτείτε στα σπίτια σας και αφήστε τους καρκινοπαθείς στην μοναχική πορεία τους προς την θλίψη και την απογοήτευση..

  2. Αυτό δεν λέγεται δραστηριότητες αντικαρκινικής εταιρείας… αυτό λέγεται διαγωνισμός ομορφιάς,επίδειξη μόδας, βραβεία για το καλύτερο botox και φλεφαροπλαστικής, επίδειξη νεοπλουτισμού, διαγωνισμός κομμωτικής και βαψίματος προσώπου …το λιγότερο που μπορείτε να προσφέρετε για τους καρκινοπαθείς είναι να μην προκαλείτε,”ψευτό-ξανθές ” κυρίες μου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης