Τριπλή παρέμβαση για πτυχές της λειτουργίας των “ξωτικών” Reviewed by Momizat on . Την Εισαγγελία και δύο υπηρεσίες, επισκέφθηκαν σήμερα μέλη της κίνησης "Μέτωπο Λαού", για να αναφέρουν τα του μύλου των ξωτικών. Συγκεκριμένα, στην Εισαγγελία κ Την Εισαγγελία και δύο υπηρεσίες, επισκέφθηκαν σήμερα μέλη της κίνησης "Μέτωπο Λαού", για να αναφέρουν τα του μύλου των ξωτικών. Συγκεκριμένα, στην Εισαγγελία κ Rating: 0

Τριπλή παρέμβαση για πτυχές της λειτουργίας των “ξωτικών”

Τριπλή παρέμβαση για πτυχές της λειτουργίας των “ξωτικών”

Την Εισαγγελία και δύο υπηρεσίες, επισκέφθηκαν σήμερα μέλη της κίνησης “Μέτωπο Λαού”, για να αναφέρουν τα του μύλου των ξωτικών.
Συγκεκριμένα, στην Εισαγγελία κατήγγειλαν εγγράφως ζητήματα για παραβάσεις ως προς τον δημόσιο χώρο. Κάτι που έκαναν και στην Πολεοδομία του Δ. Τρικκαίων. Θυμίζουμε ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα, είχαν τεθεί παρόμοια θέματα από τρεις δημοτικούς συμβούλους, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρικκαίων (εδώ).
Στη δε Επιθεώρηση Εργασίας, κατήγγειλαν τα μεροκάματα των εργαζομένων στα “ξωτικά”, καθώς, όπως υποστήριξαν, είναι χαμηλότερα ακόμη κι από όσα ψηφίστηκαν εσχάτως, σε σχέση μάλιστα και με το ωράριο εργασίας των 10 τουλάχιστον ωρών. Επίσης, εκεί έγινε και καταγγελία για πρακτική άσκηση συμμετεχόντων σε πρόγραμμα ανάπτυξςη επιχειρηματικότητας που συνδιοργανώνει η e-trikala, αλλά… στον “μύλο των ξωτικών”, στον τομέα της… καθαριότητας.
Νέα επίσκεψη θα παγματοποιηθεί αύριο, αυτή τη φορά στο ΙΚΑ, για την ασφάλιση των εργαζομένων.
Πλέον, το ερώτημα είναι, τι θα γίνει μετά από αυτές τις παρεμβάσεις.

Ακολουθεί το κείμενο που κατατέθηκε στην Εισαγγελία, όπως το απέστειλε το “Μέτωπο Λαού”

Παραθέτουμε ολόκληρη την διαμαρτυρία – καταγγελία του ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΟΥ:

 

«Κύριε Εισαγγελέα

  Σε μια στιγμή που η κοινωνία μας χτυπιέται αλύπητα απ’ τις άγριες μνημονιακές πολιτικές, στα πλαίσια του «ΜΥΛΟΥ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ», που διοργανώνεται για 3η χρονιά φέτος στην πόλη των Τρικάλων απ’ τη Δημοτική Επιχείρηση «eTrikala» του Δήμου Τρικκαίων, γίνονται πράγματα και θάματα, που αν ως πολίτες και ως αρμόδιες Αρχές της συντεταγμένης πολιτείας δεν αντιδράσουμε άμεσα και αποφασιστικά στις παρανομίες, αυθαιρεσίες και βαρβαρότητες που συντελούνται καθημερινά, τότε σύντομα θα λουστούμε τις οδυνηρές τους συνέπειες. Πολλές απ’ αυτές ανεπίστρεπτες. Οφείλουμε να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς. Σε διαφορετική περίπτωση τα Τρίκαλα θα πάθουμε ότι έπαθε η χώρα με τους; Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Συμπαρασυρθήκαμε στο χειροκρότημά τους, γιατί και τότε μας μιλούσαν για δόξα, χρήμα, τουρίστες και δουλειές, αλλά οι βαριές συνέπειες τους συντέλεσαν στο βούλιαγμα της χώρας.

  Γνωρίζουμε ότι στην κριτική και τις παρεμβάσεις μας η Δημοτική Αρχή Λάππα, η δημοτική επιχείρηση «eTrikala» και όλο το σύστημα γύρω τους που τους στηρίζει νιώθουν άβολα. Κλωτσούν. Θα προτιμούσαν να γίνονται όλα εν κρυπτώ και παραβύστω. Δεν Θα τους κάνουμε όμως τη χάρη.

  Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και θέτουμε τα σοβαρά ζητήματα που γεννά η υπόθεση του «Μύλου»:

  • Οικονομικό έλλειμμα του «Μύλου» που θα πληρώσει ο Τρικαλινός πολίτης που πεινάει.
  • Μεροκάματο εργάτη 20 € για 10ωρη και πλέον εργασία! Ο «Μύλος» γίνεται ο προπομπός του εργασιακού Μεσαίωνα στα Τρίκαλα.
  • Η γάγγραινα των καταλήψεων δημοσίων και κοινόχρηστων χώρων και το στήσιμο διάφορων ξύλινων κατασκευών (περίπτερων, παραγκών, κ.ά.), ως και οι καταστροφές και το ξήλωμα κάγκελων κ.ά. σε πλατείες (Κεντρική κ.λπ.) και κεντρικούς δρόμους (Ασκληπιού κ.ά), που γνωρίσαμε πέρυσι στην πόλη μας, φέτος απλώθηκε και κατέλαβε όλο το κέντρο της πόλης μας, πλήττοντας την ομορφιά της, αλλοιώνοντας το παραδοσιακό πνεύμα τωνμ Εορτών και προσβάλλοντας την αισθητική μας. Όλα γίνονται και στήνονται, ως επί το πλείστον, παράνομα και αυθαίρετα, θυσία στον βωμό της άγριας εμπορευματοποίησης.

Για να γίνουν λοιπόν τα έργα; Του «Μύλου» παρακάμπτονται η πολεοδομική και εν γένει νομοθεσία, η προστασία του περιβάλλοντος, η ιστορία και η αισθητική της πόλης μας. Οι περιβόητες μνημονιακές διαδικασίες fasttrack βρίσκουν την πλήρη εφαρμογή τους με τον «Μύλο» στα Τρίκαλα. Έτσι η δημοτική Αρχή Λάππα μετατρέπεται στον σημαιοφόρο του μνημονιακού καθεστώτος στα Τρίκαλα!

  Η αδιαφάνεια και η αυθαιρεσία των διοργανωτών του «Μύλου» και των τοπικών αρχόντων βλέπουμε φέτος να έχει μεγαλώσει. Το ίδιο η διαπλοκή και η εμπορευματοποίηση.

  Πίσω απ’ όλα αυτά τα ωραία που ακούμε απ’ τα επίσημα χείλη για τον «Μύλο των Ξωτικών» (διαφήμιση της πόλης μας, τουρίστες, χρήμα, τόνωση της τοπικής αγοράς, χαρά για τα παιδιά, κ.λπ.), υπάρχει ή όχι και τόσο αθέατη πλευρά. Ο «Μύλος» βλάπτει σοβαρά: το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά και το δημόσιο συμφέρον, τα δικαιώματα των πολιτών, το δημόσιο (δημοτικό) ταμείο, τις εργασιακές σχέσεις και τα μεροκάματα, τον πολιτισμό και την αισθητική μας, προωθεί τη χειραγώγηση των πολιτών και επιβάλλει τη φίμωση της άλλης άποψης. Και όλα αυτά, μάλλον για να κερδίσουν οι λίγοι και να χάσουν οι πολλοί»

  Ναι στη γιορτή, όχι στις αυθαιρεσίες!

  Κύριε Εισαγγελέα

  Καταγγέλλουμε όλα τα ανωτέρω και παρακαλούμε να προβείτε στις περαιτέρω δικές σας ενέργειες. Είμαστε στη διάθεσή σας για προσκόμιση στοιχείων, εγγράφων, μαρτυρικών καταθέσεων κ.λπ.

Με τιμή»

metopo1 metopo2

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή