ΤΡΙΤΗ 5η ΙΟΥΛΙΟΥ  ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Reviewed by Momizat on .       Το «ΟΧΙ» είναι όσο ποτέ Επίκαιρο και μας Ενώνει αγωνιστικά για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη και Προοδευτική χωρίς Λιτότητα και Μνημόνια   Την Τρίτη 5η Ιουλί       Το «ΟΧΙ» είναι όσο ποτέ Επίκαιρο και μας Ενώνει αγωνιστικά για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη και Προοδευτική χωρίς Λιτότητα και Μνημόνια   Την Τρίτη 5η Ιουλί Rating: 0

ΤΡΙΤΗ 5η ΙΟΥΛΙΟΥ  ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΡΙΤΗ 5η ΙΟΥΛΙΟΥ   ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

 

Το «ΟΧΙ» είναι όσο ποτέ Επίκαιρο και μας Ενώνει αγωνιστικά για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη και Προοδευτική χωρίς Λιτότητα και Μνημόνια

 

Την Τρίτη 5η Ιουλίου ’16, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το εκκωφαντικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα κατά του νέου Μνημονίου που προκάλεσε πολιτικό σεισμό στην Ευρώπη.

“Είμαστε όλοι Έλληνες!” φώναζαν οι προοδευτικοί πολίτες της Ευρώπης, διαδηλώνοντας το σεβασμό και την αλληλεγγύη τους σε έναν αγωνιζόμενο λαό που αντιστεκόταν στους ωμούς εκβιασμούς των κυρίαρχων ελίτ Βρυξελλών και Βερολίνου.

Ένα χρόνο μετά οι Γάλλοι απεργοί συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής κατά των μέτρων λιτότητας και οι Βρετανοί πολίτες υπερασπίζονται με το Brexit το δικαίωμα να αποφασίζουν για το μέλλον τους.

Η ανατροπή του υπερήφανου «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού από την ηγετική ομάδα του Τσίπρα και η ταπεινωτική συνθηκολόγηση με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, μετέτρεψε την Ελλάδα σε δακτυλοδεικτούμενο παράδειγμα ντροπής και αποφυγής, με την παράδοση του δημόσιου πλούτου, των τραπεζών, των υποδομών, των δημοσίων εσόδων, της συνεχούς λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και εξαέρωσης της εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας στο όνομα της παραμονής «πάση θυσία» στην ευρωζώνη.

Ας πανηγυρίζουν οι βιαστές της βούλησης του ελληνικού λαού για την πρόσκαιρη νίκη τους. Αργά ή γρήγορα θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με την οργή της λαϊκής πλειοψηφίας, καθώς το 3ου Μνημόνιο, όπως και τα προηγούμενα, οδηγούν την ελληνική οικονομία στην καταστροφή και την κοινωνία σε απόγνωση. Το στρατόπεδο του “Μένουμε Ευρώπη”, που έχει πλέον σημαιοφόρο τον Αλέξη Τσίπρα με παραστάτες τους Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη και σια, διαπιστώνει ότι έχει στήσει πύργους πάνω σε κινούμενη άμμο, με την Ε.Ε. να κλονίζεται εκ θεμελίων μετά την ψήφο υπέρ του Brexit.

Μαζί με το οδυνηρό σοκ από την προδοσία των ελπίδων του ο ελληνικός λαός αποκόμισε από το περσινό, καυτό καλοκαίρι πολύτιμα μαθήματα. Διαπίστωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η ευρωζώνη και Ε.Ε. δεν είναι “το κοινό μας σπίτι”, αλλά η κοινή μας φυλακή. Ότι οι φίλοι του κ. Τσίπρα δεν είναι “εταίροι”, αλλά εκβιαστές και επικυρίαρχοι. Ότι δεν υπάρχει δρόμος ανατροπής της λιτότητας και των μνημονίων μέσα σε μια ευρωζώνη «θάλαμο βασανιστηρίων» του κ. Σόιμπλε. Και ότι δεν μπορεί να υπάρξει νικηφόρο ΟΧΙ, χωρίς ένα συγκροτημένο εναλλακτικό σχέδιο Β’ για μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα δεσμά του χρέους, των μνημονίων και της επιτροπείας, με δραστική μείωση ανεργίας, δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ και τις υποδομές, με το λαό κυρίαρχο του πλούτου της χώρας του και του μέλλοντος του.

Η «Λαϊκή Ενότητα» αγωνίζεται για τη συγκρότηση πλειοψηφικού μετώπου των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα επιτρέψει στα επόμενα ΟΧΙ του ελληνικού λαού να μην προδοθούν ξανά, αλλά αυτή τη φορά να νικήσει. Ας γίνει η πρώτη επέτειος του περσινού δημοψηφίσματος αφορμή για ένα πρώτο, τολμηρό βήμα ανασύνταξης των λαϊκών δυνάμεων και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ώστε τα κλεμμένα όνειρα να πάρουν εκδίκησή, για ένα φωτεινό μέλλον του λαού μας και της νέας γενιάς.

 

             ΑΓΩΝΑΣ  ΩΣ  ΤΗΝ  ΤΕΛΙΚΗ  ΝΙΚΗ  

 

                   ΤΟ  ΜΕΛΛΟΝ  ΜΑΣ  ΑΝΗΚΕΙ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή