Τρομερόν και φρικτόν άκουσμα! Reviewed by Momizat on . Μη θεωρήσετε πως ήταν εύκολο να βρω τις φωτογραφίες τους...Προκειται για τους Μαυρομιχαλαιους, εκείνους τους αλιτήριους που εκτελώντας οργανωμένο σχέδιο, εκπονη Μη θεωρήσετε πως ήταν εύκολο να βρω τις φωτογραφίες τους...Προκειται για τους Μαυρομιχαλαιους, εκείνους τους αλιτήριους που εκτελώντας οργανωμένο σχέδιο, εκπονη Rating: 0

Τρομερόν και φρικτόν άκουσμα!

Τρομερόν και φρικτόν άκουσμα!

Μη θεωρήσετε πως ήταν εύκολο να βρω τις φωτογραφίες τους…Προκειται για τους Μαυρομιχαλαιους, εκείνους τους αλιτήριους που εκτελώντας οργανωμένο σχέδιο, εκπονημενο από τους πρεσβευτές της Αγγλίας και Γαλλίας στο Ναύπλιο, δολοφόνησαν έναν ακόμη “ΑΓΙΟ” της Ελλαδας, τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Οπως έγραψε δε η “Γενική Εφημερις” :Τρομερον και φρικτόν άκουσμα!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Μέγα και ανήκουστον δυστύχημα κατελαβε την Ελλάδα ! Ο πρώτος των εικονιζομενων, Κων. Μαυρομιχάλης, ήταν ο αυτος που πυροβόλησε τον Κυβερνητη, στις έξι το πρωί, Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 1831,πίσω στο κεφάλι, στην είσοδο της κεντρικής Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναυπλιο.

Ο δε δεύτερος τούτων, Γεω. Μαυρομιχάλης, τον αποτέλειωσε με δυο μαχαιριες στην κοιλιά.

Μάλιστα ο φονιάς αυτός που στιγμιαία κατόρθωσε να διαφύγει βρήκε πρόθυμο άσυλο στο σπίτι του Γάλλου πρεσβευτή Ρουαν.

Αν τον άφηναν τον Καποδίστρια ίσως η Ιστορία του Εθνους μας να ήταν εντελώς διαφορετική, πράγμα που δεν ήθελαν ούτε οι ντόπιοι φεουδαρχες, ουτε οι ξένοι προστάτες τους !!!

Γιατί δεν ήταν δικτάτορας ο Ιωάννης Καποδίστριας | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ι.Ζ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή