Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για να…σωθούν οι μαθητές της Ά Λυκείου Reviewed by Momizat on . Για την αποφυγή της μαζικής…σφαγής στην προαγωγή των μαθητών της Α’ Λυκείου στην επόμενη τάξη κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμέ Για την αποφυγή της μαζικής…σφαγής στην προαγωγή των μαθητών της Α’ Λυκείου στην επόμενη τάξη κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμέ Rating: 0

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για να…σωθούν οι μαθητές της Ά Λυκείου

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για να…σωθούν οι μαθητές της Ά Λυκείου

Για την αποφυγή της μαζικής…σφαγής στην προαγωγή των μαθητών της Α’ Λυκείου στην επόμενη τάξη κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, καλούν τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο να  επαναφέρει το προηγούμενο πλαίσιο προαγωγής μαθητών, το οποίο και ίσχυε πριν από την εφαρμογή του νέου νόμου για το Λύκειο (4186/2013). Επίσης, οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότειναν η εξέταση των μαθητών που θα παραπεμφθούν για επαναληπτικές να γίνει μόνο από τους διδάσκοντες, χωρίς να εφαρμοσθεί η Τράπεζα θεμάτων.

«Είμαστε αντίθετοι στο συγκεκριμένο νόμο και στα όσα προβλέπονται από την Τράπεζα Θεμάτων Εξετάσεων Διαβαθμισμένης Λειτουργίας. Θεωρούμε το νόμο αντιεκπαιδευτικό. Είδαμε την αναστάτωση τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους. Η αποτυχία είναι πολύ κοντά και έχει φοβίσει τους μαθητές. Γι αυτό και καταθέσαμε τη συγκεκριμένη τροπολογία», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ποντίκι», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμαντίδης.

«Κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις στον υπουργό προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική αποτυχία των μαθητών. Τα παιδιά πρέπει να ενθαρρυνθούν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη χρονιά τους. Είναι πασιφανές πως η τράπεζα θεμάτων εφαρμόστηκε πρόχειρα γι αυτό και απέτυχε το συγκεκριμένο σύστημα», πρόσθεσε.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή