"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.4 C
Trikala

Τροποποίηση του οργανισμου του Νοσοκομείου ΤΩΡΑ! και άμεσες μόνιμες προσλήψεις.

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 5Κ/2023

Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα σχετικά με την κάλυψη κενών θέσεων εργασίας στα νοσοκομεία μοριοδότηση παρωδία των συναδέλφων που υπηρετούν με συμβάσεις.

Για τις βεβαιώσεις ειδικής εμπειρίας για την προκήρυξη της 5Κ/2023, ζητήθηκε από τις υπηρεσίες των νοσοκομείων, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στις 11/1/24, από τη Γενική Γραμματεία Υπηρεσιών Υγείας, να καταγραφούν αναλυτικά όλοι οι τύποι άδειας, εκτός από την κανονική και τα ρεπό.

Να αναφέρεται, δηλαδή, ο συνολικός αριθμός μηνών εμπειρίας για το διάστημα που ζητείται για τη μοριοδότηση και να καταγραφούν οι μέρες γάμου, γονικής άδειας, άδειας κυήσεως-λοχείας, ασθένειας από COVID, αναρρωτικής άδειας και άδειες άνευ αποδοχών, έτσι ώστε να αφαιρεθούν.

Η κοροϊδία δεν έχει όρια! Οι συνάδελφοι θα τιμωρούνται επειδή αρρώστησαν γενικά ή από COVID, επειδή έκαναν παιδί ή επειδή χρειάστηκε να πάνε στο σχολείο του παιδιού τους!!!

Δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες για τις μοριοδοτήσεις που προτείνονται κατά καιρούς, και ακόμη μια φορά γίνεται ξεκάθαρο πόσο αναλώσιμους μας θεωρούν, προκειμένου να εκτελούμε την εργασία μας υπό συνθήκες ανασφάλειας και συμβάσεων, χωρίς να αναγνωρίζεται πραγματικά αυτό.

Είναι στάχτη στα μάτια των συμβασιούχων οι μοριοδοτήσεις. Για αυτόν τον λόγο, απαιτούμε τώρα τη μονιμοποίησή τους. Τέλος σε αυτήν την κοροϊδία! Δεν φτάνει που οι θέσεις που προκηρύχθηκαν για το Γ.Νοσοκομειο Τρικάλων ήταν ΜΟΛΙΣ 11 θέσεις νοσηλευτων που έχουν είδη καλυφθεί και ΔΕΝ προβλέπονται αλλες θέσεις Νοσηλευτων η άλλης κατηγορίας, παρά τις συνεχείς αποχωρήσεις του προσωπικού.

Στο Γ.Ν.Τρικαλων εργάζονται περίπου 670 εργαζόμενοι ( οι πάνω από 150 είναι επικουρικοί, με ανανεώσεις συμβασεων , εργαζόμενοι με ΣΟΧ, μέσω ΟΑΕΔ και ΙΔΑΧ, ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η διατήρηση της έλλειψης προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας εντάσσονται στο σχέδιο για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων υπό ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς.

Απαιτούμε: – Για τη συγκεκριμένη προκήρυξη, να ανακληθούν οι οδηγίες που περιορίζουν τη μοριοδότηση. – Να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις στα νοσοκομεία. – Τροποποίηση του οργανισμου του Νοσοκομείου ΤΩΡΑ! και άμεσες μόνιμες προσλήψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης