Τρόικα, κάνε μας ό,τι θέλεις… Reviewed by Momizat on . Ισχνή η συμμετοχή των τρικαλινών στις δύο συγκεντρώσεις το πρωί, για την απεργία των 48 ωρών που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Ειδικά αυτή στο Εργατικό Κέντρο, όπου μετείχαν Ισχνή η συμμετοχή των τρικαλινών στις δύο συγκεντρώσεις το πρωί, για την απεργία των 48 ωρών που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Ειδικά αυτή στο Εργατικό Κέντρο, όπου μετείχαν Rating: 0

Τρόικα, κάνε μας ό,τι θέλεις…

Τρόικα, κάνε μας ό,τι θέλεις…

Ισχνή η συμμετοχή των τρικαλινών στις δύο συγκεντρώσεις το πρωί, για την απεργία των 48 ωρών που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Ειδικά αυτή στο Εργατικό Κέντρο, όπου μετείχαν βασικά οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί, καθώς και κάποιοι λίγοι απεργούντες, ήταν απογοητευτική και ενδεικτική του ότι, τουλάχιστον στα Τρίκαλα, η συμμετοχή είναι ένα εκκρεμές. Αν ένας εκλογολόγος ή ένας επιστήμονας των πλιτικών επιστημών, προσπαθούσαν να εξαγάγουν συμπεράσματα από την πολιτική συμπεριφορά των τρικαλινών, θα είχαν σκίσει τα πτυχία τους. Την περασμένη εβδομάδα η συμμετοχή και στην απεργία και στη συγκέντρωση, ήταν αξιομνημόνευτες. Σήμερα, σαν αν μην υπήρχε.

Κάπως μεγαλύτερη ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10 το πρωί, με την κεντρική ομιλία να γίνεται από το Σωτήρη Σωτηρόπουλο, εργαζόμενο στον κλάδο της υγείας. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι  “Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα”. Γι’ αυτό και πρότεινε:

– Πρόγραμμα αγωνιστικών δραστηριοτήτων από κάθε Σωματείο, από κάθε απεργιακή επιτροπή, με συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συναυλίες κ.α., κοινή δράση με φορείς και λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από αυτή τη βάρβαρη πολιτική.

– Παίρνουμε μέρος στις 5 Οκτώβρη στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ και συμμετέχουν συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και σ’ όλα τα χαράτσια, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες.

– Προετοιμαζόμαστε όλοι οι κλάδοι μαζί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για νέα προειδοποιητική πανελλαδική, πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη.

(Ολόκληρη η ομιλία, εδώ)

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή