Τρόμος στη Κοπεγχάγη: Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες από πυρά αγνώστων Reviewed by Momizat on . Τραγωδία σε καφετέρια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ελευθερία του λόγου με καλεσμένο τον Γάλλο πρέσβη και τον Σουηδό καλλιτέχνη, Λαρς Βιλκς Ένας πολίτης σκ Τραγωδία σε καφετέρια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ελευθερία του λόγου με καλεσμένο τον Γάλλο πρέσβη και τον Σουηδό καλλιτέχνη, Λαρς Βιλκς Ένας πολίτης σκ Rating: 0

Τρόμος στη Κοπεγχάγη: Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες από πυρά αγνώστων

Τρόμος στη Κοπεγχάγη: Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες από πυρά αγνώστων

Τραγωδία σε καφετέρια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ελευθερία του λόγου με καλεσμένο τον Γάλλο πρέσβη και τον Σουηδό καλλιτέχνη, Λαρς Βιλκς

Ένας πολίτης σκοτώθηκε και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν πριν από λίγη ώρα στην Κοπεγχάγη, όταν ένας άγνωστος δράστης άνοιξε πυρ σε καφετέρια στην πόλη όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση που είχε θέμα «Τέχνη, Βλασφημία και Ελευθερία της Έκφρασης», με καλεσμένο τον Γάλλο πρέσβη στη Δανία, Φρανσουά Ζιμερέι, αλλά και τον Σουηδό καλλιτέχνη, Λαρς Βιλκς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Γάλλου πρέσβη, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά οι δράστες -οι οποίοι φορούσαν κουκούλες- κατάφεραν να διαφύγουν με ένα αυτοκίνητο.

«Είμαι ζωντανός στην αίθουσα», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρέσβης.
Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, τόσο ο Ζιμερέι όσο και ο Βιλκς είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, ενώ τα ΜΜΕ της Δανίας αναφέρουν πως ένας άντρας περίπου 30 ετών έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται πως το 2007 ο Λαρς Βιλκς είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο με σκίτσα του τα οποία απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου. Έκτοτε ζει υπό ενισχυμένη αστυνομική προστασία.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή