"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.5 C
Trikala

Τρόμος στη Κοπεγχάγη: Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες από πυρά αγνώστων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τραγωδία σε καφετέρια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ελευθερία του λόγου με καλεσμένο τον Γάλλο πρέσβη και τον Σουηδό καλλιτέχνη, Λαρς Βιλκς

Ένας πολίτης σκοτώθηκε και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν πριν από λίγη ώρα στην Κοπεγχάγη, όταν ένας άγνωστος δράστης άνοιξε πυρ σε καφετέρια στην πόλη όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση που είχε θέμα «Τέχνη, Βλασφημία και Ελευθερία της Έκφρασης», με καλεσμένο τον Γάλλο πρέσβη στη Δανία, Φρανσουά Ζιμερέι, αλλά και τον Σουηδό καλλιτέχνη, Λαρς Βιλκς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Γάλλου πρέσβη, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά οι δράστες -οι οποίοι φορούσαν κουκούλες- κατάφεραν να διαφύγουν με ένα αυτοκίνητο.

«Είμαι ζωντανός στην αίθουσα», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρέσβης.
Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, τόσο ο Ζιμερέι όσο και ο Βιλκς είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, ενώ τα ΜΜΕ της Δανίας αναφέρουν πως ένας άντρας περίπου 30 ετών έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται πως το 2007 ο Λαρς Βιλκς είχε ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο με σκίτσα του τα οποία απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου. Έκτοτε ζει υπό ενισχυμένη αστυνομική προστασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης