"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Τρόμος στο Μανχάταν από φορτηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς – Τουλάχιστον 8 νεκροί και 12 τραυματίες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ως τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζουν οι αρχές ασφαλείας το επεισόδιο που σημειώθηκε στο νότιο Μανχάταν, ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στην επίθεση στο νότιο Μανχάταν, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, κάνοντας λόγο για μια “ιδιαίτερα θρασύδειλη τρομοκρατική ενέργεια”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ποιος είναι ο δράστης

Ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο ύποπτος πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι οι αρχές δεν θα αποκαλύψουν προς το παρόν την ταυτότητα του δράστη.

Το φορτηγάκι που οδηγούσε ο 29χρονος, αφού παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας δύο παιδιά και δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτό. Η “δήλωση” που έκανε ο ύποπτος βγαίνοντας, αμέσως μετά, από το όχημά του “συνάδει” με τρομοκρατική επίθεση, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνωμοσία ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης.

Νωρίτερα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης με μήνυμά της στο Twitter έκανε λόγο για “νεκρούς και τραυματίες” χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό. Σύμφωνα με πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι νεκροί είναι τουλάχιστον έξι και οι τραυματίες 10.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα όχημα κινήθηκε στη λωρίδα που προορίζεται για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, παρασύροντας και σκοτώνοντας “πολλούς ανθρώπους”. Το όχημα συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, ο ύποπτος βγήκε από αυτό κρατώντας ένα ψεύτικο όπλο και δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομικούς.

Στις έρευνες για την υπόθεση, εκτός από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, μετέχει και το FBI.

Η περιοχή, κοντά στο δημαρχείο της πόλης, έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε μία σύλληψη και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν να προσεγγίσουν την περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης