"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.1 C
Trikala

Τσίπρας στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο: Η κυβέρνηση θα λογοδοτεί μόνο στο λαό

lafarm

Σχετικά άρθρα

00
Στις 11 το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα. Παίρνοντας το λόγο, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους υπουργούς του, τονίζοντάς τους το δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους, λέγοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να ματώσουμε». Στην συνέχεια, παρουσίασε τις τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης, με έμφαση στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των πολιτών στην κοινωνία, όπως είπε, την στήριξη της οικονομίας, την διαπραγμάτευση του χρέους και την σύγκρουση με το «κατεστημένο της διαφθοράς». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός, επεσήμανε πως η κυβέρνηση είναι «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», που έχει να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα και πως δεν έχει δικαίωμα να απογοητεύσει τις ελπίδες του ελληνικού λαού και να διαψεύσει την λαϊκή εντολή που είναι πρόσφατη και ισχυρή.

00

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το νέο υπουργικό Συμβούλιο – χωρίς τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς – θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα.

Η νέα δομή της κυβέρνησης που προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων υπουργικών κύκλων («υπερυπουργείων»), θα παίξει ρόλο και στην γενικότερη εποπτεία του κυβερνητικού έργου.

Συγκεκριμένα οι επικεφαλής των υπερυπουργείων θα αποτελούν, από κοινού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη και τους υπουργούς Επικρατείας, Ν. Παππά, Αλ. Φλαμπουράρη και Π. Νικολούδη, την στενή – άτυπη – κυβερνητική επιτροπή που θα λαμβάνει τις κεντρικές αποφάσεις. Οι δύο πρώτοι αποτελούν και δύο από τα πρόσωπα κλειδιά στην κυβέρνηση, ενώ ο τρίτος ενσαρκώνει την δέσμευση του κ. Τσίπρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Επισήμως πάντως, δημιουργείται ένα 15μελές κυβερνητικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση και στο οποίο θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι 10 υπουργοί και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας.

Εκτός αυτών ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, θα προεδρεύει στο Ε.Σ Υ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) και στην Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, ενώ ο υπουργός Επικρατείας που επωμίζεται την ευθύνη του Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, από κοινού με τον υφυπουργό Τέρενς Κουικ, θα εποπτεύουν τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.
00

Πάνος Καμμένος: Ξεκινά καινούρια μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα στο υπουργείο, υπάρχει όμως πένθος για τους άντρες της αεροπορίας που σκοτώθηκαν στο καθήκον», δήλωσε προσερχόμενος στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πάνος Καμμένος, νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής», τόνισε και συμπλήρωσε: «Σήμερα ξεκινά καινούρια μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Σακελλαρίδης: Στις προγραμματικές οι πρώτες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης

Αρχίζει άμεσα το καθημερινό «μπρίφινγκ» των δημοσιογράφων, δεσμεύτηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στις πρώτες του δηλώσεις από τη Βουλή, πριν την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σήμερα περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό τις γενικές κατευθύνσεις, συμβουλές και το γενικότερο στίγμα σε σχέση με τις προτεραιότητες και με το κλίμα που διαμορφώνεται, τόνισε επίσης.

Όσον αφορά στις πρώτες κινήσεις της νέας Κυβέρνησης, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεσμεύτηκε για συνεχή παρουσία και του Πρωθυπουργού και των υπουργών στην Βουλή, «όπου θα απαντούν στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης» και όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα το δείτε στην πράξη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης