"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Τσίπρας σε Βούτση: Να μετατεθεί η συζήτηση για Καμμένο-Σαουδική Αραβία, θέλω να είμαι παρών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Να μετατεθεί η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για αύριο το πρωί στη Βουλή σχετικά με τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει και επισήμως τον επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας αύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου θα λείπει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας όπου έχει προγραμματιστεί τελετή προς τιμήν του για να λάβει το βραβείο «πολιτικού σθένους» (Prix du Courage politique) από την επιθεώρηση Politique Internationale.

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική πρακτική, ο Νίκος Βούτσης δεν μπορεί παρά να κάνει δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού. Αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση της ερώτησης της ΝΔ για πιθανά πράξη και παραλείψεις του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικών από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία θα αναβληθεί για δεύτερη φορά.
Είναι ωστόσο αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε το αίτημα για αναβολή της συζήτησης  μόλις την προηγούμενη της κοινοβουλευτικής μάχης και ενώ η ημερομηνία της «αναμέτρησης» του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πάνο Καμμένο είναι γνωστή εδώ και ημέρες.

Επισημαίνεται ότι από τις 5 Νοεμβρίου που έχει δημοσιοποιηθεί το θέμα των χειρισμών του Πάνου Καμμένου στο θέμα της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας έχουν προβεί σε δηλώσεις για να υπερασπιστούν τις πράξεις του κυβερνητικού τους εταίρου Πάνου Καμμένου.

Η κυβέρνηση και κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου δέχθηκαν κριτική για την αφωνία τους αυτή.

Πληροφορίες ότι ενδεχομένως η πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε από το πρωθυπουργικό γραφείο τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το ζήτημα της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τη σταθερότητα της κυβέρνησης, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης