"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Τσακαλώτος: Αδικος ο Προϋπολογισμός αλλά αν δεν τον ψηφίζαμε θα πηγαίναμε σε εκλογές – Τι διευκρίνισε αργότερα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο προϋπολογισμός δεν είναι δίκαιος, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, αλλά είναι υπό συγκεκριμένες συνθήκες και οδηγεί σε έξοδο από τα μνημόνια.

«Είναι αυτός ο Προϋπολογισμός δίκαιος; Με απόλυτο τρόπο δεν είναι, το αναγνωρίζουμε» είπε ο υπουργός Οικονομικών. «Αλλά είναι μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο και πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες. Και θα κριθεί για το αν προσπαθεί ν’ αυξήσει την Δικαιοσύνη όσο μπορεί, ν’ ανατρέψει άλλες πολιτικές για τους εργαζόμενους, αν ανοίγει δρόμο για να βγούμε από τα Μνημόνια», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε επίσης ότι «θα μπορούσαμε να πούμε επειδή είναι άδικος να μην ψηφίσουμε να πάμε σε εκλογές να έρθει συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ… δεν το επιλέξαμε».

Η διευκρίνηση του ΥΠ.ΟΙΚ.

Σε ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου, με τίτλο: «Ο Μάγος του Οζ παρεισέφρησε στον… προϋπολογισμό», καταγράφεται η πλήρης δήλωση του κ. Τσακαλώτου και σημειώνεται ότι «αμέσως άρχισε το γνωστό παιχνίδι της κοπτοραπτικής: επιλέχθηκαν φράσεις, “ξεχάστηκαν” λέξεις ή άλλαξαν σειρά, ενώ δεν υπήρξε ούτε μία αναφορά στο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα, άρα και ο προϋπολογισμός, όπως επεσήμανε ο υπουργός».
Σημειώνεται ακόμη η αναφορά του υπουργού ότι “εμείς έχουμε επιλέξει να παλέψουμε εντός αυτών των συσχετισμών”.

«Με γνώμονα το αξίωμα που κυριαρχεί σε συγκεκριμένα μέσα, “μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία”, γράφουν για… καταψήφιση, διαφωνία Τσακαλώτου με τον προϋπολογισμό κ.λπ. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ούτε ο Μάγος του Οζ δεν θα μπορέσει να τους βοηθήσει να κάνουν τη φαντασίωσή τους πραγματικότητα – άλλωστε Σμαραγδένια Πολιτεία δεν υπάρχει! Μόνο φορολογικοί παράδεισοι που όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά!…», καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου.

Για τα Paradise Papers με αιχμή για Ν.Δ.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των Paradise Papers, ο υπουργός Οικονομικών άφησε αιχμές για; Τη Ν.Δ. λέγοντας χαρακτηριστικά «Ο Κύριός μας στην Αγία Γραφή είπε για φτώχεια, αγάπη, αλλά έκανε λάθος, είχε προβλέψει ότι η καμήλα είναι δυσκολότερο να περάσει από τη βελόνα, παρά ο πλούσιος στον παράδεισο, εσείς τον διαψεύσατε υπάρχουν πλούσιοι που πάνε σε παραδείσιους νήσους – εσείς όταν λέμε για καμήλες και πλουσίους κερδίζουν οι δικοί σας με 7-1 -. Διαψεύσατε ακόμη και τον ΚΥΡΙΟ μας…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης