"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

“Τσιμουδιά” στα Τρίκαλα – Δήμοι βγάζουν ΝΟΚ… άουτ τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απέναντι στις απαράδεκτες και επικίνδυνες αντιλήψεις του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού, και του εργολάβου – κράτους , υπάρχουν Δήμοι που υπερασπίζονται  τη νομιμότητα και τα συμφέροντα των πολιτών για μια βιώσιμη πολη εναντια στα κέρδη

Tην ίδια ώρα  ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώνει προσφυγή του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και αναστέλλει απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την οποία επιχειρήθηκε να ακυρωθεί το «στοπ»  στην έκδοση οικοδομικών αδειών με χρήση των «κινήτρων» του αμφιλεγόμενου -και προσβαλλόμενου ως αντισυνταγματικού- Κανονισμού.

Τι έχει συμβεί: Ο δήμαρχος των «3Β» έδωσε εντολή στις δημοτικές του υπηρεσίες να σταματήσουν να εγκρίνουν οικοδομικές άδειες που χρησιμοποιούν τα «μπόνους» του ΝΟΚ και επεκτείνουν τα ύψη και τη δόμηση κτιρίων.

 Και χθες το ΣτΕ τον δικαίωσε.

 Στα Τρίκαλα η οπτική κακοποίηση του αστικού ιστού είναι εμφανέστατη, αλλά και η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, από πανύψηλα κτίρια, σε πολύ μικρά οικόπεδα, με διαμερίσματα των 60-70 τετραγωνικών, ανά όροφο, σε 6όροφες οικοδομές, με μπαλκόνια που προεξέχουν υπερβολικά και ψιλο “υπερβάσεις” με δώματα κλπ

Οι θετικές εξελίξεις από την προσφυγή αποτελούν προφανώς μια δικαίωση της -νομικής και πολιτικής- επιχειρηματολογίας και άλλων δήμων που έχουν «μπλοκάρει» με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων τη χρήση των «μπόνους» του ΝΟΚ.

«Η εξέλιξη δείχνει ότι όλες οι προσπάθειές μας έχουν νομική βάση και μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα που δίνουμε», ήταν το σχόλιο του δημάρχου Αθηναίων, Χ. Δούκα, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

H απόφαση του Ε’ Τμήματος «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλες τις υπηρεσίες δόμησης της χώρας που εξακολουθούν και εκδίδουν άδειες με χρήση των αντισυνταγματικών διατάξεων του ΝΟΚ».

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στα τρίκαλα δεν έχουμε υψηλους συντελεστές δόμησης…. δεν χρειαζεται καν να ανοιξει κουβεντα…

    • Στα Τρίκαλα όμως, όπως αναφέρει το άρθρο, έχουμε εμφανέστατη οπτική κακοποίηση του αστικού ιστού, ακόμα και σε σημεία-βιτρίνα όπως πχ. κοντά στο ποτάμι και χρειάζεται οπωσδήποτε να ανοίξει κουβέντα γι’ αυτό το θέμα.

  2. Τα Τρίκαλα πάντα τα ξέρουμε με 4όροφες πολυκατοικίες οι οποίες είναι υπεραρκετές. Πεδινή πόλη, αν υπάρχει τόση ζήτηση ας απλωθεί όχι να υψωθεί με κτίρια που ωσάν να επικρέμονται πάνω απ΄τον οικοδομικό ιστό προσθέτουν αχρείαστο και άσχημο βάρος στο αισθητικό αποτέλεσμα. Εκτός πια κι αν περιμένουν “καταιγισμό” επενδύσεων και τουριστών τρομάρα μας. Τελικά αυτή η πόλη είναι έξυπνη ή απλά κάνει την πονηρή..;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης