Των ανθρώπων τα βάσανα … Reviewed by Momizat on . Οργιώδης φαντασίωση στο γραφείο, συμβαίνει τώρα: το τηλέφωνο χτυπάει αυτή τη στιγμή δίπλα σου, το σηκώνεις, είναι ένας γέρος θείος σου από την Αυστραλία, που δε Οργιώδης φαντασίωση στο γραφείο, συμβαίνει τώρα: το τηλέφωνο χτυπάει αυτή τη στιγμή δίπλα σου, το σηκώνεις, είναι ένας γέρος θείος σου από την Αυστραλία, που δε Rating: 0

Των ανθρώπων τα βάσανα …

Των ανθρώπων τα βάσανα …

Οργιώδης φαντασίωση στο γραφείο, συμβαίνει τώρα: το τηλέφωνο χτυπάει αυτή τη στιγμή δίπλα σου, το σηκώνεις, είναι ένας γέρος θείος σου από την Αυστραλία, που δεν είχες ιδέα ότι υπάρχει.

η εικόνα προφίλ της Zoi Hatzithoma

Ζωή Χατζηθωμά

Σου αφήνει τόσα πολλά λεφτά, που ούτε να συλλάβει το φτωχό σου μυαλό δεν μπορεί. Τα χάνεις, ζαλίζεσαι, δεν ακούς,δεν βλέπεις, έχεις ήδη φύγει για Αυστραλία, για τα διαδικαστικά, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μεταβιβάσεις, τα βάσανα των πλουσίων, καταλαβαίνετε…”τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος στα καλά καθούμενα..!” σκέφτεσαι και ήδη ταξιδεύεις για μαγικά νησιά και εξωτικές παραλίες και πίνεις παγωμένο κοκτέιλ.


Το τηλέφωνο συνεχίζει να χτυπά, είναι ο διευθυντής σου: πάει το κοκτέιλ, πάνε και οι παραλίες. Πάλι μιλά δυνατά, φωνάζει για τούτο και για κείνο και για τ’ άλλο… Χαμογελάς όμως!

Δεν πτοούμαστε εμείς, δε μας ξέρετε ακόμη, αντέχουμε και σε πολλά μποφόρ, Έλληνες είμαστε με ό,τι αυτό συνεπάγεται: πνίγεται ένας θαλασσόλυκος; Ποτέ!


Λίγες θετικές σκέψεις το πρωί, ένα ”όλα θα πάνε καλά”, αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους, ανοιχτή καρδιά σε όσους έχουν ανάγκη, καλοσύνη και ανοιχτό σπίτι σε όποιον πονά και κρυώνει. Τα βασικά συστατικά μόνο και η συνταγή γίνεται πεντανόστιμη.


Πορευόμαστε με σεβασμό και αξιοπρέπεια και ακούμε στερεοφωνικά τη φωνή μέσα μας που ουρλιάζει και δε μας αφήνει να κοιμηθούμε τις νύχτες, όταν ο γείτονάς μας ή κάποιος πολύ μακριά υποφέρει και αδικείται.

Αποτέλεσμα εικόνας για αν γλυτωσει το παιδι υπαρχει ελπιδα

Βλέπουμε και σταθμίζουμε συμπεριφορές καθημερινά και μαθαίνουμε στο παιδί μας με ανθρώπινα παραδείγματα πώς πρέπει να είναι και με αντιπαραδείγματα άλλων ανθρώπων πώς να μη γίνει ποτέ. Βιωματικά και ξεκάθαρα. Απλή είναι και η ζωή μας!


Το φιλότιμο να μη χάσουμε και όλα τα άλλα θα τα βρούμε.

Τουλάχιστον να αφήσουμε κάτι καλό στον κόσμο μας. Ίσως είμαστε στ’αλήθεια πλούσιοι, αλλά όχι από κάποιον μακρινό και ξεχασμένο θείο στην Αυστραλία.

Δεν αγοράζονται και δεν πουλιούνται όλα, πώς να το κάνουμε. Μια θα περνάμε καλά και δέκα όχι, αλλά πάντα θα ψάχνουμε τις ανθρώπινες υπερβάσεις, έστω για λίγα λεπτά.


Κρατάς μυστικό; Είναι ωραία εποχή το φθινόπωρο. Έχει βροχές και μουντό ουρανό, αλλά έχει και…Έχει και…και…

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή