«Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε» – Για την ανούσια προβολή στα τοπικά ΜΜΕ  Reviewed by Momizat on . «Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε» Έτσι περιέγραψε ο Θουκυδίδης την καταστροφική αδυναμία της Αθηναϊκής Πολιτείας να αντιληφθεί τα πραγματικά ζητήματα τ «Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε» Έτσι περιέγραψε ο Θουκυδίδης την καταστροφική αδυναμία της Αθηναϊκής Πολιτείας να αντιληφθεί τα πραγματικά ζητήματα τ Rating: 0

  «Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε» – Για την ανούσια προβολή στα τοπικά ΜΜΕ 

  «Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε» – Για την ανούσια προβολή στα τοπικά ΜΜΕ 

«Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε»

Έτσι περιέγραψε ο Θουκυδίδης την καταστροφική αδυναμία της Αθηναϊκής Πολιτείας να αντιληφθεί τα πραγματικά ζητήματα της πόλης και να τα αντιμετωπίσει με ορθολογισμό..

Η ρήση αυτή, με τη σύγχρονη μορφή της «Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε» – όταν τα σπίτια σας καίγονται εσείς τραγουδάτε χρησιμοποιείται ειρωνικά για εκείνους που εφησυχάζουν ή ασχολούνται με ασήμαντα θέματα, ενώ έχουν πολύ σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσουν.

Τα παραπάνω ταιριάζουν γάντι στα Τρικαλινά “παιδιά που γεννήθηκαν για την καταστροφή” , ποζάρουν με τα λευκασμένα δόντια τους και βγάζουν selfies από τις παραλίες και τα πανηγύρια ή δίνουν βαρύγδουπες συνεντεύξεις.

 Για την ανούσια προβολή στα τοπικά ΜΜΕ 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή