Των φρονίμων τα παιδιά, πριν χειμωνιάσει συσκέπτονται Reviewed by Momizat on . Συνεδρίασε την Τρίτη 05-11-2013 στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΟΠ), μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη Θ Συνεδρίασε την Τρίτη 05-11-2013 στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΟΠ), μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη Θ Rating: 0

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν χειμωνιάσει συσκέπτονται

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν χειμωνιάσει συσκέπτονται

Συνεδρίασε την Τρίτη 05-11-2013 στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΟΠ), μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού να συγκληθούν όλα τα Συντονιστικά Όργανα των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας των φορέων σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, ο συντονισμός, η καταγραφή προβλημάτων και η υπενθύμιση αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης στην σύντομη τοποθέτησή του, συνέστησε σε όλους να υπάρχει ετοιμότητα, λήψη των αναγκαίων μέτρων και πάνω απ’όλα συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Με τα μέτρα πολιτικής προστασίας που προτείνει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων καθορίζονται λεπτομέρειες για τη λήψη αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων προς αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από πλημμύρες, χιονοπτώσεις, κατολισθήσεις, παγετούς καθώς και μέτρων αυτοπροστασίας από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τέλος επισημαίνεται η προσοχή των εμπλεκομένων φορέων στη λήψη των προτεινομένων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων και η καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για την υλοποίησή τους.

DSC03621Η προσπάθεια μειώσεως των επιπτώσεων των πιθανών καταστροφών του χειμώνα, όπως είναι ευνόητο, θα είναι αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη όταν οι λειτουργικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες εφαρμοσθούν σε όλα τα επίπεδα τόσο της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως όσο και των Κρατικών Υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων ανέφερε:

«Υπάρχει συνεργασία του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και σήμερα στη σύσκεψη του ΣΟΟΠ συζητήσαμε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται για τη χειμερινή περίοδο. Όλοι οι φορείς είναι συστρατευμένοι στην πορεία αυτή που έχουμε χαράξει εδώ και τρία χρόνια, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στις περιπτώσεις πλημμυρικών φαινομένων. Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να είναι σε ετοιμότητα και εμείς από την πλευρά μας ότι παρεμβάσεις θα χρειαστεί να κάνουμε θα τις κάνουμε».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Σπανός, ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Νεοφώτιστος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Καπέλος, ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εκπρόσωποι της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, της Πυροσβεστικής Υηρεσίας, της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, των Δασικών Υπηρεσιών, των Εθελοντικών Οργανώσεων, της ΔΕΥΑΤ, του ΕΚΑΒ.

(Από την ΠΕ Τρικάλων)

Αφήστε το σχόλιο σας