"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Τώρα κλαις γιατί κλαις, συ δεν έβριζες το δημόσιο χθες;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έπεφτε χιόνι, συγγνώμη χιών ήθελα να πω, χιόνι της αρκούδας λέγαμε στη γενέτειρα μου στα ορεινά της Κοζάνης.

Και φυσικά έπεφταν και κολώνες της ΔΕΗ και καλώδια και διακοπές ρεύματος είχαμε, αλλά σε λίγες ώρες βλέπαμε το φως το αληθινό.

Πώς αυτό και μάλιστα σε δύσβατους δρόμους κι αποκλεισμένα χωριά στα 800 και1100 μέτρα υψόμετρο;

Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι της ΔΕΗ που λοιδορείτε και βρίζετε μια 12ετία τώρα και κείνοι οι τολμηροί εναερίτες έτρεχαν μέσα στη νύχτα, με ένα και δύο μέτρα χιόνι και σε λίγες ώρες επιδιόρθωναν τις βλάβες με κίνδυνο πολλές φορές τη ζωή τους.

Στην Αθήνα, μες στο κέντρο που έλεγε και το ωραίο τραγούδι, αλλά και στα ωραιότερα βόρεια προάστεια, πχ Εκάλη, όπόυ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν γενεές ευπατρίδων πολιτικών, όπως έγραψε στο τουίτ του χθες οργισμένος ο κ.Στέφανος Μάνος, το ρεύμα διακόπηκε για 36 ώρες…

“Από όταν ήμουν παιδί κατοικώ στην Εκάλη. Παλιά είχαμε συχνά χιόνια το χειμώνα. Τα τελευταία χρόνια, όχι. Φέτος ήταν η εξαίρεση. Γενική διάλυση! Είμαι ήδη 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό άρα χωρίς θέρμανση και 12 ώρες χωρίς ύδρευση. Πληροφόρηση μηδέν. Έτσι φαντάζονται την κανονικότητα;”

Γιατί διαμαρτύρεστε κ.Μάνο μου, σεις δεν είστε ο υπέρμαχος των σωτήριων ιδιωτικοποιήσεων, ο γκουρού του νεοφιλελευθερισμού;

Γιατί ο υπεργολάβος που ανέλαβε την ιδιωτικοποιημένη -μετοχοποιημένη ΔΕΗ, την μεταβεβλημένη σε ΔΕΔΔΥΕ, δεν θα έστελνε τους 3 υπαλλήλους που έχει, ούτε φρόντισε να κάνει τις επιδιορθώσεις στον υποσταθμό, ο τσέο της εταιρείας, το golden boy του να είναι καλά, να παίρνει τα υψηλά μισθά του και μεις να λέμε δόξα σοι που πληρώνουμε 40% ακριβότερο τον λογαριασμό κάθε μήνα.

Εν τω μεταξύ ο παππούς που έμεινε ώρες στην Ευβοια χωρίς ρεύμα, αποδήμησεν εις Κύριον αφού δεν λειτουργούσε η συσκευή του οξυγόνου, αλλά τώρα τι είναι ένας παππούς μπροστά σε 250.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα με 30 πόντους χιόνι..

Ποιος νοιάζεται;

Πού έκλεισε ” ο Χρυσοχοίδης προληπτικά” χθες την Εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας;

Στο σημείο που η ιδιωτική εταιρεία που τη διαχειρίζεται, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με πρόεδρο τον πεθερό του υπουργού Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, θα ήταν υποχρεωμένη να πληρώσει πρόστιμο.

Εχει ξανακλείσει η νέα Εθνική οδός με 30 πόντους χιόνι; Η Εγνατια οδός Κοζάνης-Ιωαννίνων πάντως δεν εκλεισε.

Το εκχιονιστικό όμως στο Κολωνάκι όλη μέρα το βλέπαμε στις χρυσοπληρωμένες ειδήσεις. Και χθες εγκυμονούσα στη Θεσσαλονίκη που διαγνώσθηκε με covid λιγες ώρες πριν γεννήσει, δεν έγινε δεκτή “φυσικά” στην ιδιωτική κλινική που ξεγεννούσε ο μαιευτήρ της κι ας είχε χρυσοπληρώσει τους 9 μήνες επισκέψεων και παρακολούθησης.

Ετσι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο κι έγινε αγώνας δρόμου για να βρεθεί εκτάκτως αναισθησιολόγος αφου προκρίθηκε η επισκληρίδιος λόγω ειδικών συνθηκών.

Βρέθηκε την τελευταία στιγμή και ευτυχώς πρόλαβαν τα χειρότερα. Βλέπετε τα πολυτελή ιδιωτικά κέντρα δεν δέχονται ούτε ασθενείς, ούτε εγκυμονούσες με covid.

Στο Δημόσιο σύστημα και ό, τι θέλει ας προκύψει…Οι υβριστές του δημοσίου κολλησαν κοβιντ κι αν ναι, πού πήγαν;

Σε όλες τις χώρες όπου ιδιωτικοποιήθηκε νερό και φως λένε το νερό νεράκι και το φως σκοτάδι…

Εν τω μεταξύ, να σας ενημερώσω εκεί στο νότο, όσο θα περιμένετε το φως και το νερό ή στέκεστε στην ουρά των νοσοκομείων, η ελληνική Μακεδονία αν και στην κατάψυξη , ελληνική παραμένει, don’t worry….Καλή μας /σας μέρα

Aθηνά Παπανικολάου

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διότι ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ έχουν κρατική διοίκηση διορισμένη από κυβέρνηση που έχει νεοφιλελεύθερο ιδεολογικό προσανατολισμό ενάντια στο κοινωνικό συμφέρον. Συνεχής υποστελέχωση και διάλυση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας ώστε να δοθεί τελικά στους ιδιώτες που το ΜΟΝΟ που τους ενδιαφέρει είναι το ΚΕΡΔΟΣ και τίποτε άλλο.
    Είδαμε και τις προκοπές με την ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών το πιο αργό και το πιο ακριβό internet στην Ευρώπη χειρότερα και από τη Μολδαβία. ΔΕΝ είμαστε όλοι χάπατα απλά είναι ακόμη τυχεροί γιατί το πόπολο κοιμάται.

    • Τώρα αλλάζουμε την ιστορία ε? Αφού πρώτα λέμε δήθεν για ιδιωτική ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ , μετά μας φταίει οι κομματική κρατική διοίκηση. Ετσι είναι στις κρατικές εταιρείες. Και όταν κάνεις ιδιωτικοποιήση, κάνεις και πλαίσιο ανταγωνισμού, όχι όπως στην Ελλάδα που έχουμε ολιγοπώλια και ελεγχόμενη Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η οικονομία της αγοράς δουλεύει σωστά στο εξωτερικό, και όχι στην σοβιετία Ελλάδα και πρώην Ανατολικές Χώρες που κατέστρεψε ο κομμουνισμός.

  2. Προς POLITIS. Μαλλον εχετε μπερδεψει τα πραγματα!!! Και προκειμενου να δικαιωσετε τα πιστευω σας μπροστα στις εγληματικες ευθυνες διαχρονικα ολων των κυβερνησεων τα τελευταια 50 χρονια αμολατε αρλουμπες…..Ειναι βεβαιο οτι αφου δεν φταινε τα δεντρα…. μαλλον φταινε οι κομμουνιστες !!!!!!! Πασιφανες!!!!! Ενα ερωτημα μονο με δυο σκελη. 1ον Πως καταδεχεστε και ζειτε στη σοβιετια και δεν την κανατε για κανεναν πιο φιλελευθερο παραδεισο, και 2ον Στον πλανητη που κατοικειτε εχει κρυο???????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης