Τoυλάχιστον μάθαμε για πρόγραμμα στο οποίο μετέχει η e-trikala Reviewed by Momizat on . Θετικό το ότι η e-trikala απέστειλε δελτίο Τύπου για συμμετοχή της σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Απλώς, θα μπορούσαν να ενημερώσουν με περισσότερα στοιχεία, πώς α Θετικό το ότι η e-trikala απέστειλε δελτίο Τύπου για συμμετοχή της σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Απλώς, θα μπορούσαν να ενημερώσουν με περισσότερα στοιχεία, πώς α Rating: 0

Τoυλάχιστον μάθαμε για πρόγραμμα στο οποίο μετέχει η e-trikala

Τoυλάχιστον μάθαμε για πρόγραμμα στο οποίο μετέχει η e-trikala

Θετικό το ότι η e-trikala απέστειλε δελτίο Τύπου για συμμετοχή της σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Απλώς, θα μπορούσαν να ενημερώσουν με περισσότερα στοιχεία, πώς ακριβώς θα μας ωφελήσει, διότι φαίνεται μια αξιόλογη και ουσιαστική συμμετοχή και προσπάθεια, από την πλευρά της ανώνυμης εταιρίας του Δήμου Τρικκαίων. Το δελτίο Τύπου αναφέρει:
“Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Workshop του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SABER στο οποίο συμμετέχει η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E., ως επίσημος εταίρος και έλαβε χώρα στις 23 Ιανουαρίου 2014 στην Τουλούζη, Γαλλία. Από την e-Trikala A.E. συμμετείχε η Καλλή Λιάτου, του τμήματος Πληροφορικής και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Η συγκεκριμένη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν 50 άτομα, διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Airbus Defense and Space (Astrium), η οποία αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στο σχεδιασμό και την κατασκευή των δορυφορικών συστημάτων. Η δραστηριότητά της καλύπτει πολιτικές και στρατιωτικές τηλεπικοινωνίες και συστήματα παρατήρησης της Γης.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση, αναπτύχθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τη διάδοση πληροφοριών για τις περιφέρειες σε όλη την Ευρώπη μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας συμπεριλαμβανομένου του κόστους και των ωφελειών της ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω δορυφόρου. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάστημα 2014 – 2020. Τέλος οι παρευρισκόμενοι δούλεψαν σε ομάδες με σκοπό την προετοιμασία της αναφοράς κάθε χώρας σχετικές με τις πρακτικές του δορυφορικού internet στους τομείς της χρηματοδότησης, της ανάπτυξης του business case κ.ά.

Το ερευνητικό πρόγραμμα SABER είναι 100% χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή ένωση και ανήκει στην κατηγορία ‘CIP-Thematic Network’. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 26 ευρωπαίοι εταίροι (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Σουηδία κα.) μεταξύ των οποίων συμμετείχαν εταιρίες παροχής δορυφορικού internet, δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης και εταιρίες που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει δορυφορικές επικοινωνίες. Κύριος σκοπός του προγράμματος SABER είναι να δημιουργήσει ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο περιβάλλον στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι στην εξάπλωση και αφομοίωση των ευρυζωνικών συνδέσεων, ιδίως μέσω δορυφορικών υπηρεσιών, να μπορούν να συνεργάζονται ενεργά”.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή